KCR Summerschool 2017

15 augustus 2017 | KCR

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseert elk jaar de KCR Summerschool. Dinsdag 15 augustus vond het plaats. Hoe was het? Lees meer.

Terwijl regen buiten op de straten klettert, worden de deelnemers aan de KCR Summerschool in café MONO ontvangen met een muurgroot beeld van een zomerse zonsopkomst en een warme bak koffie of thee. De Summerschool is traditioneel de start van het nieuwe cultuureducatieseizoen voor medewerkers uit de culturele sector en het onderwijs. Het is altijd weer even opstarten, zo na de vakantie, en dat betekent een programma waarmee ook de mensen die net het vliegtuig uitrollen en de zonnebril nog op de neus hebben staan er even rustig in kunnen komen. Dit jaar trapt kunstenaar Bruno van Elshout af met zijn lezing over zijn project 'New Horzions'. Een jaar lang fotografeerde Bruno ieder uur van iedere dag de horizon op het strand van zijn geliefde Kijkduin. Omdat hij iets moest met de concepten 'rust' en 'ruimte' die voor hem zo belangrijk zijn. Maar wat doe je dan om je droom te verwezenlijken? En hoe kun je daarvan leven? De zaal luistert met een glimlach op het gezicht naar het verhaal van Bruno, en gaat daarna op de bank in het café verder met hem in gesprek. De laid back toon is gezet.

In groepjes waaieren de deelnemers vervolgens uit over het Gele Gebouw, de thuishaven van KCR en vandaag ingericht voor de Summerschool. Op het programma staan verschillende presentaties en workshops waar de (cultuur)educatieprofessionals direct iets mee kunnen. Van een presentatie over filosoferen met kinderen, een verhaal over het taal- en rekenprogramma van museum Boijmans van Beuningen, tot workshops over cultuureducatie in het Speciaal Onderwijs en over de vraag of je creativiteit kunt afdwingen. De zalen zitten vol met bezoekers uit het onderwijs, de culturele sector, maar ook daarbuiten. Uit Rotterdam, Den Haag, Delft en vele andere plaatsen. De sfeer was zoals vanouds weer relaxed, de lunch fameus en het programma gaf stof tot denken.

Wil je nog even nagenieten? Bekijk dan de foto's van deze dag.
Nog even je geheugen opfrissen? Bekijk hieronder de presentaties van deze dag.

OCHTEND

Samenvatting keynote: werk maken van je dromen - Bruno van den Elshout. Door Ingrid Duindam, KCR

Presentatie: Kinderlogica. Filosoferen op een multiculturele school - Sabine Wassenberg

Presentatie: Kunst=taal en rekenen - Karen de Moor