Interactieve Masterclass - De school in beweging

10 juni 2021 | 15.30 -18:00| locatie nader te bepalen

Knutselen, blokfluitles, een bezoekje aan het Luxor theater en één schoolmusical, dat was het dan. Komt dit bekend voor? Maar wil je juist graag dat kunst & cultuur een betekenisvolle rol gaat spelen op jouw school? Dat het goed aansluit op de visie van de school, op de leerlingen en op de omgeving van de school? Volg dan één of meerdere interactieve masterclasses, waarbij je in 2,5 uur handige handvatten en praktische tips meekrijgt. Deze masterclass focust zich op: “De school in beweging”.

Een school is continue in beweging. Een jaar rond zijn er continue belangrijke zaken waar je als leerkracht aandacht moet besteden. Hoe zorg je als Cultuur coördinator dat cultuuronderwijs in het vizier blijft? En liever nog, hoe zorg je dat jouw collega’s hier actief aandacht aan gaan besteden? Of moet je soms even pas op de plaats nemen als cultuur coördinator? In deze masterclass gaan we in op hoe je het draagvlak in de school kan vergroten en oefenen we aan de hand van praktijksituaties gesprekstechnieken over het omgaan met weerstand. Ook krijg je handvatten en tips om cultuuronderwijs onder de aandacht te brengen bij jouw collega’s op een frisse manier. En hoe evalueer je nu eigenlijk goed?

• Draagvlak in de school
  • Gesprekstechnieken: omgaan met weerstand
  • Instrumenten om mee te werken in de praktijk
  • Evalueren doe je zo

Inschrijven

Er is ook de mogelijkheid om een volledige training tot Interne Cultuurcoördinator (ICC) te volgen die je afrond met een officieel certificaat. Klik hier voor meer informatie.

Data masterclasses

De training tot interne cultuurcoördinator bestaat uit 10 interactieve masterclasses op donderdagmiddag* van ieder 2,5 uur.

1. De Interne Cultuurcoördinator en de school in beeld

do 5 november

2. Visie en beleid

do 26 november

3. Het creatieve proces in beeld: procesgerichte didaktiek

do 7 januari

4.  Cultuurtheorieën in kaart

do 4 februari

5. Werksessie: Aan de slag met het Cultuurplan voor jouw school

do 4 mrt

6. Samenwerking met het culturele veld

do 25 mrt

7. Geldstromen in de loep: Begroten & subsidies

do 15 april

15.30 -18:00

8.  Werksessie: Cultuurplan en actie!

do 20 mei

9.  School in beweging

do 10 juni

10.  Cultuurcoördinator in het buitenschoolse

do 1 juli

15.30 -18:00

*Indien de data en tijd niet uitkomen, maar je heb wel interesse in de cursus, neem contact op met Annemarie Timmermans.

€100 per module. Vanaf 2 modules ontvang je 15% korting op de totale prijs.

Leerkrachten en brede school coördinatoren primair onderwijs