ICC Meetup

27 november 2019 | Wereldmuseum

*LET OP De Meetup is verplaatst naar 27 november vanwege de staking.*

Tijd voor een update? Kom dan woensdagmiddag 27 november naar onze ICC Meetup. Een moment om je kennis als interne cultuurcoördinator op te frissen, inspiratie op te doen en elkaar te ontmoeten. Deze keer is het thema: ‘burgerschap.’

Want hoe kijk jij als ICC'er naar burgerschap? En wat hebben kunst en cultuur te maken met burgerschapsonderwijs? Ter inspiratie gaan we naar ‘Superstraat’ in het Wereldmuseum om met elkaar in gesprek te gaan aan de hand van dit concrete voorbeeld. Een echte aanrader voor alle Rotterdamse interne cultuurcoördinatoren, dus schrijf je in!

Woensdagmiddag 27 november

Tijd: 14.00-16.00

Locatie: Wereldmuseum

Leraren van elke basisschool willen graag dat hun leerlingen later actieve burgers worden in onze samenleving. Het onderwerp burgerschap krijgt op dit moment veel aandacht in het primair onderwijs. Wat hebben kunst en cultuur te maken met burgerschapsonderwijs? Hoe leg je de verbinding tussen die twee onderwerp, wat dragen kunst en cultuur bij aan de ontwikkeling van kinderen tot burgers? Het vertel je dat aan de ouders, je collega’s en je directeur? Hoe schrijf je dat op?

We gaan met elkaar in gesprek over deze onderwerpen en gebruiken 'Superstraat' ter inspiratie. Ook leerkrachten die met hun groep naar dit project gaan als onderdeel van het Cultuurtraject zijn welkom om mee te praten.