Filosoferen in de basisschool

06 november 2013 |

Op de middag van 6 november 2013 troffen zo’n 30 collega’s van Rotterdamse basisscholen elkaar tijdens de KCR-netwerkbijeenkomst ‘Filosoferen in de basisschool’.

Marja van Rossum opende het programma met een verhaal over het werken als vakleerkracht filosofie. Daarna deelde het team van OBS Het Landje hun ervaringen met het verankeren van filosoferen in hun eigen onderwijs. In het tweede deel van de bijeenkomst wisselende de deelnemers in deelgroepen volop van gedachten over drie verschillende deelthema’s: ‘de keuze voor groepsleerkracht of vakleerkracht’, 'filosofie op de lange termijn’ en 'een goede start maken’.

Bekijk het verslag van de bijeenkomst

Bekijk foto's van de bijeenkomst

De netwerkbijeenkomst maakt onderdeel uit van het landelijke programma 'Cultuureducatie met Kwaliteit' en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam en Fonds voor Cultuurparticipatie.Binnenkort is op de website van KCR een uitgebreider verslag van de netwerkbijeenkomst te vinden.