Een nieuw seizoen van Rotterdams CKV. Sluit je aan!

13 juni 2017 | Lucia Petrus Mavo, Stationssingel 70

In Rotterdam bouwen we als eerste in Nederland aan een lokaal ckv. Schooljaar 2016-2017 was een pilotjaar voor Rotterdams CKV, waarin we aan de slag gingen met een aantal proeftuinen en in het leergemeenschap werkten aan overdracht ervan. Ook voor 2017-2018 staan er proeftuinen op stapel en zoeken we nieuwe leden van de leergemeenschap. 13 Juni ben je van harte welkom om kennis te maken.

‘We’, dat is het leergemeenschap dat inmiddels uit meer dan 50 ckv-docenten en educatoren van culturele instellingen bestaat. Zes keer per jaar komen we samen en leren we van elkaar. Wij willen het schoolvak ckv onlosmakelijk verbinden met het rijke culturele aanbod in onze stad. Rotterdams CKV sluit aan bij het nationale model, maar is gebaseerd op de eigenheid en behoeften van lokale actoren. Op 13 juni a.s. organiseren wij een bijeenkomst voor potentiële nieuwe leden van Rotterdams CKV. Je bent van harte welkom om hier kennis te komen maken.

De proeftuinen waren acht ambitieuze co-creatieprojecten tussen steeds een school en twee instellingen waarin het experiment niet werd geschuwd. Wegens dit succes willen we ook dit jaar vijf proeftuinen opzetten. Op 13 juni vindt er een speeddate ronde plaats. Alle Rotterdamse scholen en culturele instellingen die interesse hebben in dit experiment zijn uitgenodigd. Tijdens deze middag ontmoeten we elkaar en kijken we waar de mogelijkheden liggen voor co-creatie.

Heb je interesse? Meld je dan aan bij bij Sharaifa Taus.

Tijd: 16:30 uur

Locatie:
Lucia Petrus Mavo
Stationssingel 70
3033 HJ Rotterdam

Rotterdams CKV is een samenwerkingsverband van Rotterdamse scholen, culturele instellingen en het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam.