Debatmeester

21 november 2019 | De Fruitvis

'Debatmeester' is dé live talkshow over het cultuuronderwijs van nu en morgen. Met actuele gasten uit cultuur en onderwijs. Je bent van harte uitgenodigd de talkshow bij te wonen op 21 november. Tickets zijn nu beschikbaar. Laat je alvast inspireren door de video van afgelopen edities. 

 

KOOP TICKET

 

Afgelopen Debatmeester in maart 2019

 

 

Praktisch

Waar: De Fruitvis
Hoelaat: 17.00-20.00 (Inloop 16.30)
Tickets: €10.00
(alle tickets zijn inclusief diner)

 

Het programma

 

16.30

Inloop

17.00

Welkomstwoord

17.05

Malique Mohamud  

17.20

Jacqueline Blaak 

17.40

Fien Kester en Dirk Monsma

18.00

Romano Haynes

18.20

Lady Shaynah

18.30

Start Diner

20.00

Einde Diner

 

In het liveprogramma vanuit De Fruitvis spreken we inspirerende Rotterdammers over actuele kwesties in het cultuuronderwijs. Te gast bij de talkshow zijn:


Malique Mohamud 
is vernieuwer in de Rotterdamse cultuursector. Daarnaast is hij ook schrijver, programmamaker, presentator, hiphopdocent en artistiek leider van het platform Concrete Blossom. Malique strijdt ervoor om verhalen en perspectieven aan het licht te brengen die doorgaans uit het zicht van de mainstream blijven.
Concrete Blossom is een platform voor en door dwarse denkers, beeldenstormers en bruggenbouwers die streven naar een inclusieve samenleving. We zijn een ‘social change accelerator’. Wij creëren on- en offline content en momenten van ontmoeting waarin we stedelijkheid vieren en onderzoeken. Wij zijn de belichaming van een stad in transitie. Wij hacken systemen en processen om ruimte te maken voorandersheid, inclusie en algehele dopeness.

 

Jacqeline Blaak werkt als coördinator ouderbetrokkenheid op PCBO-scholen in Rotterdam-Zuid. Dertig scholen op zuid bieden hun leerlingen sinds september 10 uur extra leertijd aan. Om daarmee de brede ontwikkeling van het kind te bevorderen. Een aantal deskundigen denkt dat uitbreiding van de leertijd niet de beste oplossing is om leerlingen verder te helpen. ‘It takes a town to raise a child’, zeggen zij, waaronder Jacqueline Blaak. Hoe gaat een school om met maatschappelijke problemen die in de wijk spelen en mee genomen worden in de klas?Fien Kester en Dirk Monsma, werken samen met culturele instellingen aan 'Iedereen is Kunstenaar', een lessenserie voor kinderen uit het speciaal onderwijs. Op twaalf woensdagmiddagen verzorgen vier Rotterdamse culturele instellingen ieder drie lessen voor kinderen uit het speciaal onderwijs. De tweede serie is deze maand begonnen en de kinderen gaan in hun vrije tijd naar de SKVR, Theater Babel, MAAS Theater en Dans en Misiconi Dance Company. Monsma onderzocht al eerder hoe kunstonderwijs leerlingen in speciaal onderwijs helpt in hun ontwikkeling.  Hij is al lange tijd actief in het cultuuronderwijs. In 2017 publiceerde hij het boek Fluisterzacht en Haarzuiver. Dat gaat over kunstonderwijs aan kinderen met een beperking in het speciaal onderwijs. In dat boek gaat Monsma in gesprek met kinderen en jongeren die dankzij kunst zich boven verwachting ontwikkelen. 

 

Romano Haynes, dichter, acteur en theatermaker, is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor zijn nieuwe voorstelling “Wij waren er al” (te zien in Theater Rotterdam), waarin hij met zijn vrienden in het koloniale verleden en hun culturele achtergronden duikt. Vanuit diverse perspectieven creëren ze een beeld van wie ze nu zijn en speculeren over wie ze willen worden.

 

Lady Shaynah kwam deze wereld binnen met een muzikale ziel. Haar ouders, beiden professionele muzikanten, hebben haar geïnspireerd en haar de liefde voor muziek bijgebracht. In 2013 brak Lady Shaynah door met haar eerste zelfgeschreven single en won de trofee op het nationale festival "Suripop". Haar werk werd ook beloond met de "Music Matters Award" en met haar single 'Werk it' behaalde ze een nummer één plek als "Radio 6 Soul en Jazz Talent". Shaynah staat op het punt haar meest persoonlijke album tot nu toe uit te brengen, "Hoofdstuk 22: PUZZLED, WASTED & NAKED". Ze ontbloot haar ziel en bespreekt het keerpunt van haar 22e geboortejaar. Tijdens Debatmeester genieten we van haar optreden. 

 

KOOP TICKET