Debatmeester. Neem een sprong in het verdiepen #2 Walhalla

27 maart 2019 | Kantine Walhalla

Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) presenteert op 6 en 27 maart 'Debatmeester'. Twee culturele talkshows van 16:30-20:30 boordevol inspiratie over de stad als bron van (cultuur)onderwijs. We gaan de klas uit en de stad in! Koop nu je tickets.

Wat kun je verwachten?
Een talkshow op een unieke locatie in de stad, waarin we recente ontwikkelingen in het Rotterdamse cultuuronderwijs bespreken. Met gasten die er toe doen, verrassende tafelgenoten, lekker eten en actuele en prangende vragen op het menu. Laat je deze avonden onderdompelen, schuif aan en eet mee. Gastheer Joris Lutz wordt geflankeerd door side-kick Maame Hammond en Swendeline Ersilia.

Waar gaat het over?
De klas uit en de stad in. Maar wat heeft de stad te bieden aan kinderen en jongeren en wat hebben zij op hun beurt de stad te bieden? Hoe inspireren we leerlingen om in een andere wereld te stappen? Of zoals leerling Elaysha zei: ‘Kunst heeft mij geleerd dat ik grotere sprongen kan maken dan ik zelf dacht.’ Hoe zorgen we ervoor dat álle Rotterdamse leerlingen die sprong kunnen maken?

Voor wie is het?
Schoolbesturen, directeuren en leraren, educatoren, studenten pabo’s, studenten en docenten HBO , politici, ambtenaren, beleidsmakers, cultuurscouts en andere mensen die de stad een warm hart toedragen.

Tickets kosten 10,- incl een maaltijd en drankjes. Bestel via de link hieronder de tickets.

TICKETS

Programma 27 maart
Wethouder Saïd Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme) heeft flinke ambities voor het cultuuronderwijs. Daarnaast wil hij op 30 scholen op Zuid de leertijd uitbreiden. Hij doet zelf zijn plannen uit de doeken. Bestuursvoorzitter van het RVKO Ton Groot Zwaaftink geeft zijn visie op de stad als leeromgeving en stelt daarbij dat het schoolgebouw als plek om te leren zijn beste tijd heeft gehad. Aanstormend danstalent Remses Rafaela laat zien hoe hij zich beweegt door Rotterdam. Tussendoor presentaties van frisse initiatieven uit Rotterdam Zuid. Om 19.00 uur zetten we de discussie aan tafel voort met een maaltijd.

Dit evenement is onderdeel van onze Maand van Cultuuronderwijs. Klik hier om het volledige programma te bekijken.