Cultuureducatie met Kwaliteit 010: uitwisseling en verdieping - Verhalenhuis Belvédère

07 maart 2018 | Verhalenhuis Belvédère

Wie: CMK010

Voor wie: professionals/geïnteresseerden in primair onderwijs en Professionals/geïnteresseerden van culturele instellingen  

 

Rotterdam kent veel verschillende cultuureducatieprojecten onder de vlag van het landelijke project Cultuureducatie met Kwaliteit 010 (CmK010). Wat is de meerwaarde van al die lessen? Hoe kijken docenten van elke leerlijn en iedere instelling naar hun lessen? In het teken daarvan staat deze ochtend. 

 

Het “model CmK 010” staat centraal: daarin kun je zien waar scholen zich bevinden in hun ontwikkeling van cultuuronderwijs in hun curriculum en hoe een volgende stap eruit zou kunnen zien. Waar plaats jij jouw lessen? Waar plaats jij jouw leerlijn? We gaan het gesprek met elkaar aan. 

 

Fianne Konings zal vanuit haar ervaring als onderzoeker aan dit gesprek deelnemen. Konings, tevens promovendus aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) kijkt in haar promotieonderzoek of en hoe culturele instellingen kunnen bijdragen aan het basisonderwijs. Als deelonderzoek voerde zij een ontwerpgerichte studie uit naar de ontwikkeling van leerplannen kunstzinnige oriëntatie gebaseerd op de cultuurtheorie van prof. Barend van Heusden en de ontwerpmethode ‘Understanding bij Design’ van Wiggings en McTighe (2006). Zij zal ingaan op de mogelijkheden en dilemma’s van deze aanpak. 

 

We sluiten af met een gezamenlijke netwerklunch. 

 

Voor meer informatie en aanmelden klik hier.

 

6-9 mrt - De grote vierdaagse: Impact van Cultuuronderwijs

 

KCR organiseert dit jaar de tweede Rotterdamse Maand van Cultuuronderwijs. Onderdeel hiervan is een veelzijdige vierdaagse vol evenementen die verdieping bieden binnen de actuele thema's: Gelijke Kansen, Persoonsvorming en Perspectieven. Het doel is een slag te slaan in het gezamenlijk verankeren en verdiepen van cultuuronderwijs in deze stad. Samen geven we vorm aan het cultuuronderwijs van morgen!

 

Dit evenement is onderdeel van:

Bekijk hier het volledige programma.