Bijeenkomst professionele leergemeenschap Rotterdams CKV voortgezet onderwijs: ''Ckv gaat dwars door muren heen''

06 maart 2018 | Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, Zomerhofstraat 88

Rotterdams CKV gaat dwars door de muren heen van scholen, musea en podia. Welke mogelijkheden heeft het Rotterdams CKV voor het samenwerken en samen dragen? Praat er over mee! Volgend jaar komen er weer nieuwe proeftuinen. Wil jij ook ervaren hoe leuk het is om samen te werken in een proeftuin met een school en twee culturele instellingen? Gun jij je leerlingen deze interdisciplinaire en innovatieve manier van werken? Kom dan luisteren hoe het gaat met de vier proeftuinen van 2017-2018 en spreek je ambitie voor volgend jaar uit.  Of kom luisteren naar het verhaal van WIRED Rotterdam, samenwerking van Libanon Lyceum, Digital Playground, Theater Rotterdam, Maas theater en dans en Hofplein theater. 

 

Programma

15.15 Inloop thee/koffie


15.30 Welkomstwoord nieuwe projectleider Clara Linders


15.40 Plenair gedeelte met WIRED Rotterdam, proeftuinen 2017-2018 en proeftuinen in het cultuurtraject


16.40 Korte tafelsessies over de proeftuinen volgend jaar en de proeftuinen in het cultuurtraject


17.20 Afsluiting met een borrel

 

Deze sessie is een onderdeel van de Rotterdamse Maand van Cultuuronderwijs en wordt openbaar gesteld aan geïnteresseerden om langs te komen. Aanmelden voor deze sessie is vereist en kan via Sharaifa Taus.

 

Om de 6 weken vindt er een nieuwe bijeenkomst plaats. Elk heeft een ander onderwerp, samenstelling en locatie. De bijeenkomst bestaat uit een plenaire sessie, een paar deelsessies, een update van Rotterdams CKV en een borrel.

 

Erbij zijn de volgende keer? De eerstvolgende professionele leergemeenschap is 15 mei om 15:15. Deze bijeenkomst is besloten en alleen op uitnodiging.

 

6-9 mrt - De grote vierdaagse: Impact van Cultuuronderwijs

 

KCR organiseert dit jaar de tweede Rotterdamse Maand van Cultuuronderwijs. Onderdeel hiervan is een veelzijdige vierdaagse vol evenementen die verdieping bieden binnen de actuele thema's: Gelijke Kansen, Persoonsvorming en Perspectieven. Het doel is een slag te slaan in het gezamenlijk verankeren en verdiepen van cultuuronderwijs in deze stad. Samen geven we vorm aan het cultuuronderwijs van morgen! 

 

Dit evenement is onderdeel van:

 

Bekijk hier het volledige programma.