Aankomende events

Blik met ons terug op eerdere events

Afsluiter professionele leergemeenschap Rotterdams CKV voortgezet onderwijs: "Door de muren heen"

05 juni 2018| Verleden

De laatste bijeenkomst van schooljaar 2017-2018 van professionele leergemeenschap Rotterdams CKV is 5 juni in het Wereldmuseum. Bij de afsluiter gaan docenten en educatoren samen de diepte in en delen ze praktijk kennis en nieuwe vaardigheden met elkaar. In het Wereldmuseum gaan deelnemers letterlijk door de muren heen tijdens een culturele tour waarin we met een open blik naar de wereldstad Rotterdam kijken.

Tijdens de bijeenkomst reflecteren we op het afgelopen jaar en blikken we vooruit naar het volgend schooljaar 2018-2019.

Wanneer: 5 juni 2018, 15.15 - 17.45
Waar:
Wereldmuseum, Willemskade 25

Open onderwijsmiddag: "Leer, leef en beleef! Ontwikkeling van cultureel zelfbewustzijn als bijdrage aan kansengelijkheid"

29 mei 2018| Verleden

29 mei organiseert Thomas More Hogeschool in samenwerking met RVKO en KCR een open onderwijsmiddag voor leraren en culturele instellingen in het primair onderwijs.

VO Nascholing: Kunstvak + Diverse Samenleving

15 mei 2018| Verleden

Speciaal voor professionals uit het voortgezet onderwijs organiseren we dit schooljaar drie studiedagen over kunst, techniek en maatschappij.

Bijeenkomst professionele leergemeenschap Rotterdams CKV voortgezet onderwijs: "Het perspectief van de leerling"

15 mei 2018| Verleden

De volgende bijeenkomst van professionele leergemeenschap Rotterdams CKV is 15 mei. Tijdens de bijeenkomst gaan docenten en educatoren met elkaar in gesprek over hun bijdrage aan de culturele ontwikkeling van hun leerlingen. Als startpunt nemen we het perspectief van de leerling. Hoe ziet de optimale samenhang eruit tussen de lessen op school en de activiteiten vanuit de culturele instellingen? Jillis Verbeek en Sjaan van Riel (De Maakruimte) zullen een actieve vorm aan dit gesprek geven. Tijdens deze bijeenkomst gaan we samen de diepte in en delen wij praktijk kennis en nieuwe vaardigheden met elkaar.

Informatiegesprek nieuwe subsidieregeling voor cultuuronderwijs in het VMBO, VSO en praktijkonderwijs

26 april 2018| Verleden

Donderdag 26 april is er een informatiegesprek over de nieuwe subsidieregeling cultuuronderwijs via het Fonds voor Cultuurparticipatie. Wat past er bij jouw school? En wat is er nodig om die visie in praktijk te brengen? Deze regeling biedt scholen de kans om hierin, in samenwerking met culturele instellingen in de stad, een stap te zetten.

Meetup interne cultuurcoördinatoren primair onderwijs (Voorjaar 2018)

11 april 2018| Verleden

Ben jij hét aanspreekpunt voor cultuureducatie op jouw basisschool of wil je dat worden? Of vind je het gewoon belangrijk dat er op jouw school aandacht is voor kunst en cultuur? Kom dan naar de meetups voor inspiratie, netwerk en kennis!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>