Aankomende events

Blik met ons terug op eerdere events

Meetup interne cultuurcoördinatoren primair onderwijs (Voorjaar 2018)

11 april 2018| Verleden

Ben jij hét aanspreekpunt voor cultuureducatie op jouw basisschool of wil je dat worden? Of vind je het gewoon belangrijk dat er op jouw school aandacht is voor kunst en cultuur? Kom dan naar de meetups voor inspiratie, netwerk en kennis!

VO Nascholing Kunst, Technologie en Onderwijs: Make! iMpakt

09 maart 2018 - 10 maart 2018| Verleden

Speciaal voor professionals uit het voortgezet onderwijs organiseren de Willem de Kooning Academie en Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam dit schooljaar een tweedaags professionaliseringsprogramma over technologie, kunst en onderwijs.

Aan welke technologieën moet je aandacht besteden in jouw lessen? Kun je als docent nieuwe technologieën aan laten sluiten bij de belevingswereld van de leerling? En hoe maak je deze relevant en betekenisvol binnen je (kunst)lessen? Twee dagen vol workshops en lezingen. Zo zijn we bijvoorbeeld trots om te melden dat Ad Verbrugge, filosoof, schrijver en publicist, vanuit zijn perspectief komt spreken over ‘Wat doet digitalisering met ons onderwijs en de manier waarop we leren?’

Openbare lezing Ad Verbrugge

10 maart 2018| Verleden

Voor wie: docenten voortgezet onderwijs, leerkrachten primair onderwijs, beleidsmedewerkers, directeuren onderwijs en culturele instellingen en educatoren culturele instellingen

Willem de Kooning Academie en Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseren een tweedaags professionaliseringsprogramma over kunst, technologie en onderwijs. Als onderdeel van deze tweedaagse geeft filosoof, schrijver en publicist Ad Verbrugge een openbare lezing voor breed publiek. Vanuit zijn perspectief behandelt hij de vraag ‘Wat doet digitalisering met ons onderwijs en de manier waarop we leren?’.

Het onderwijs ondergaat sinds de jaren negentig een verandering die als ontwrichtend kan worden gezien; bijvoorbeeld door de digitalisering van de leeromgeving. De iPad, laptop en smartphone behoren tot de standaarduitrusting van de meeste klaslokalen. Wat is de zin en onzin van computergebruik in het onderwijs?

Openbare Duolezing Barend van Heusden & Emiel Heijnen

08 maart 2018| Verleden

Wie: KCR

Professor Barend van Heusden en Doctor Emiel Heijnen ontmoeten elkaar op 8 maart in de haaienzaal van Diergaarde Blijdorp voor een duolezing over cultuuronderwijs, het belang ervan voor de vorming van leerlingen, als tegengif tegen #metoo en als invulling van algemene vaagheid. Kortom: een lezing die je niet mag missen!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >>