Aankomende events

Blik met ons terug op eerdere events

Sectorbijeenkomst cultuurtraject (culturele Instellingen)

27 november 2018| Verleden

Op dinsdag 27 november blikken we graag met partners van culturele instellingen terug op het schooljaar 2017-2018 en kijken we vooruit naar het Cultuurtraject Rotterdam van 2019-2020. Een van de hoofdonderwerpen deze dag is de herziening van het Cultuurtrajectprogramma in het primair onderwijs.

Meetup interne cultuurcoördinatoren PO (Najaar 2018)

21 november 2018| Verleden

Ben jij hét aanspreekpunt voor cultuureducatie op jouw basisschool of wil je dat worden? Of vind je het gewoon belangrijk dat er op jouw school aandacht is voor kunst en cultuur? Kom dan naar de meetups voor inspiratie, netwerk en kennis!

Deel ervaringen en leer van anderen. Tijdens deze meetups deelt een spreker zijn of haar expertise uit de praktijk met de deelnemers. Ga naar huis met een portie nieuwe ideeën waarmee je zo aan de slag kunt.

Deze meetup: een rondleiding in TENT langs de tentoonstelling Who do you think you are? van Sabrina Starke over de vele dimensies van identiteit, en een presentatie door Jonna de Keijzer, leerkracht en cultuurbegeleider, over betekenisvolle opdrachten waarin ruimte is voor creativiteit. Een combinatie van in gesprek gaan over kunst en een beeldende les zo starten, dat de verbeelding van de leerlingen goed op gang komt.

Openbare lezing Stijn Sieckelinck

17 november 2018| Verleden

Re-radicaliseren door social design

Het boek 'Re-radicaliseren, ronselen voor een betere wereld' (2017) breekt onze kijk op radicalisering open. Dr. Stijn Sieckelinck pleit ervoor genuanceerd vanuit de pedagogiek te kijken naar de verleidingskracht van radicalisering. Zijn onderzoeksproject genaamd ‘Buro Zend-Uit’ heeft als doel om jongeren baas te helpen maken over hun eigen talentenjacht en de afhankelijkheid van de bestaande participatiestructuren kleiner te maken. De samen ontworpen eigentijdse rite de passage helpt om veerkrachtige identiteiten te ontwikkelen die kunnen beschermen tegen radicalisering en/of democratische agency bevorderen.

Nascholing leren door te maken: Make!Dreams

16 november 2018 - 17 november 2018| Verleden

Wegens groot succes van Make! in de afgelopen jaren organiseert KCR samen met de Willem de Kooning Academie twee keer Make! in schooljaar 2018-2019. Tweedaagse nascholingen over ‘leren door te maken’. Vol workshops en lezingen: onderwijs voor en door makers. Hoe maak je maken en nieuwe technologie relevant en betekenisvol in het onderwijs?

Bijeenkomst professionele leergemeenschap Rotterdams CKV

02 november 2018| Verleden

Vrijdag 2 november is de eerste bijeenkomst dit schooljaar van het netwerk Rotterdams CKV. Dit keer te gast op het Symposium: 100% Hedendaags bij Witte de With Center for Contemporary Art.

Rotterdams CKV is een samenwerkingsverband van (inmiddels 60) ckv-docenten en culturele instellingen die samen staan voor een krachtig ckv. Rotterdams CKV werkt vakoverstijgend dwars door de muren van instellingen heen. Zo vormen ze een professionele leergemeenschap met opgestroopte mouwen. Het netwerk zal zich presenteren als een onderdeel van het symposium waarin ze good-practices delen vanuit de praktijk.

Wanneer: 2 november, 14.00 - 19.00
Waar:
Witte de With Center for Contemporary Art, Witte de Withstraat 50

Nacht van het Onderwijs

05 oktober 2018| Verleden

Het Onderwijs Festival Rotterdam is een week vol interessante en inspirerende activiteiten voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam. De afsluiting van het festival, Nacht van het Onderwijs, vindt dit jaar plaats in KINO en gaat door tot in de late uurtjes.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>