Aankomende events

Blik met ons terug op eerdere events

Les Misérables – inspiratiebijeenkomst

30 januari 2020| Verleden

KCR, IFFR, Meetup010 en Movies that Matter

Op 30 januari ben je na de staking van harte welkom voor een gratis bijeenkomst over opgroeien in de buitenwijken van de grote stad en de spanningen die dat met zich mee kan brengen. We kijken naar de Franse dramafilm Les Misérables van Ladj Ly. Winnaar van de Jury Prize in Cannes en op de Oscars shortlist voor beste internationale film, een echte must-see dus! De film legt de explosieve situatie in de Parijse banlieues tussen politie en bewoners vast. Een ver-van-onze-bed-show of herkenbaar voor jou en jouw leerlingen? Kunnen de spanningen ook zo hoog oplopen in Rotterdam? 

 

Voorafgaand aan de film houdt acteur Mahfoud Mokaddem een interactieve monoloog geïnspireerd op de film en zijn ervaringen in Rotterdam. Met deze introductie bekijken we de film in Cinerama. Vervolgens praten we in WORM verder samen met moderator en talkshowhost Milou Adjanga. Zij sprak de hele week al met leerlingen over dit onderwerp naar aanleiding van de film. Deze voorstelling is  onderdeel van het aanbod dat IFFR i.s.m. Movies that Matter heeft ontwikkeld voor het (V)MBO bij Burgerschap/Maatschappijleer. Wat hebben zij over dit onderwerp te zeggen? En hoe leeft dat bij jouw leerlingen? Genoeg stof tot nadenken. Zien we je daar? 

ICC Meetup

27 november 2019| Verleden

*LET OP De Meetup is verplaatst naar 27 november vanwege de staking.*

Tijd voor een update? Kom dan woensdagmiddag 27 november naar onze ICC Meetup. Een moment om je kennis als interne cultuurcoördinator op te frissen, inspiratie op te doen en elkaar te ontmoeten. Deze keer is het thema: ‘burgerschap.’


 

Debatmeester

21 november 2019| Verleden

'Debatmeester' is dé live talkshow over het cultuuronderwijs van nu en morgen. Met actuele gasten uit cultuur en onderwijs. Je bent van harte uitgenodigd de talkshow bij te wonen op 21 november. Tickets zijn nu beschikbaar. Laat je alvast inspireren door de video van afgelopen edities. 

Cultuurtraject Sectorbijeenkomst

12 november 2019| Verleden

Met alle partners uit het Cultuurtraject Rotterdam blikken we terug op het afgelopen seizoen en kijken we vooruit naar weer een nieuw schooljaar.

 

FCP Kennisbijeenkomst tijdens WIRED

31 oktober 2019| Verleden

De subsidieregeling voor VMBO, VSO en PRO van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) is verlengd. De regeling investeert in samenwerking tussen partijen die cultuureducatie een duurzame plek op school willen geven. Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan op 31 oktober van 11.30-12.30 uur naar de kennisbijeenkomst op Melanchthon Mavo Schiebroek. 

 

Rotterdams CKV Najaarsbijeenkomst

10 oktober 2019| Verleden

Met ondertussen al bijna 100 leden groeit het netwerk van het Rotterdams CKV nog steeds! Met veel plezier en nieuwe energie nodigen wij het gehele netwerk en andere geïnteresseerden uit voor de najaarsbijeenkomst op donderdag 10 oktober. Deze bijeenkomst heeft als motto: "Vakoverstijgen? Maar ik hou zo van mijn vak. "

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>