Aankomende events

Nascholing leren door te maken: Make!Dreams

16 november 2018 - 17 november 2018 | Toekomst
  Wegens groot succes van Make! in de afgelopen jaren organiseert KCR samen met de Willem de Kooning Academie twee keer Make! in schooljaar 2018-2019. Tweedaagse nascholingen over ‘leren door te maken’. Vol workshops en lezingen: onderwijs voor en door makers. Hoe maak je maken en nieuwe technologie relevant en betekenisvol in het onderwijs?  )

Meetup interne cultuurcoördinatoren PO (Najaar 2018)

21 november 2018 | Toekomst
Ben jij hét aanspreekpunt voor cultuureducatie op jouw basisschool of wil je dat worden? Of vind je het gewoon belangrijk dat er op jouw school aandacht is voor kunst en cultuur? Kom dan naar de meetups voor inspiratie, netwerk en kennis!Deel ervaringen en leer van anderen. Tijdens deze meetups deelt een spreker zijn of haar expertise uit de praktijk met de deelnemers. Ga naar huis met een portie nieuwe ideeën waarmee je zo aan de slag kunt.Deze meetup: een rondleiding in TENT langs de tentoonstelling Who do you think you are? van Sabrina Starke over de vele dimensies van identiteit, en een presentatie door Jonna de Keijzer, leerkracht en cultuurbegeleider, over betekenisvolle opdrachten waarin ruimte is voor creativiteit. Een combinatie van in gesprek gaan over kunst en een beeldende les zo starten, dat de verbeelding van de leerlingen goed op gang komt. )

Nascholing leren door te maken: Make!Do

15 maart 2019 - 16 maart 2019 | Toekomst
  Wegens groot succes van Make! in de afgelopen jaren organiseert KCR samen met de Willem de Kooning Academie twee keer Make! in schooljaar 2018-2019. Tweedaagse nascholingen over ‘leren door te maken’. Vol workshops en lezingen: onderwijs voor en door makers. Hoe maak je maken en nieuwe technologie relevant en betekenisvol in het onderwijs?    )

Blik met ons terug op eerdere events

Bijeenkomst professionele leergemeenschap Rotterdams CKV

02 november 2018 - 10 oktober 2018| Verleden

Vrijdag 2 november is de eerste bijeenkomst dit schooljaar van het netwerk Rotterdams CKV. Dit keer te gast op het Symposium: 100% Hedendaags bij Witte de With Center for Contemporary Art.

Rotterdams CKV is een samenwerkingsverband van (inmiddels 60) ckv-docenten en culturele instellingen die samen staan voor een krachtig ckv. Rotterdams CKV werkt vakoverstijgend dwars door de muren van instellingen heen. Zo vormen ze een professionele leergemeenschap met opgestroopte mouwen. Het netwerk zal zich presenteren als een onderdeel van het symposium waarin ze good-practices delen vanuit de praktijk.

Wanneer: 2 november, 14.00 - 19.00
Waar:
Witte de With Center for Contemporary Art, Witte de Withstraat 50

Nacht van het Onderwijs

05 oktober 2018| Verleden

Het Onderwijs Festival Rotterdam is een week vol interessante en inspirerende activiteiten voor en door iedereen die zich betrokken voelt bij het onderwijs in Rotterdam. De afsluiting van het festival, Nacht van het Onderwijs, vindt dit jaar plaats in KINO en gaat door tot in de late uurtjes.

Summerschool 2018: Vier de chaos, koester de orde!

21 augustus 2018| Verleden

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseert elk jaar de KCR Summerschool. Het was weer een inspirerende aftrap van het nieuwe schooljaar met lezingen, presentaties, workshops en de beruchte netwerklunch en afsluitborrel. Een mooi moment om bij te praten, de vakantie goed af te sluiten en om weer energie, inspiratie en nieuwe contacten op te doen.

Afsluiter professionele leergemeenschap Rotterdams CKV voortgezet onderwijs: "Door de muren heen"

05 juni 2018| Verleden

De laatste bijeenkomst van schooljaar 2017-2018 van professionele leergemeenschap Rotterdams CKV is 5 juni in het Wereldmuseum. Bij de afsluiter gaan docenten en educatoren samen de diepte in en delen ze praktijk kennis en nieuwe vaardigheden met elkaar. In het Wereldmuseum gaan deelnemers letterlijk door de muren heen tijdens een culturele tour waarin we met een open blik naar de wereldstad Rotterdam kijken.

Tijdens de bijeenkomst reflecteren we op het afgelopen jaar en blikken we vooruit naar het volgend schooljaar 2018-2019.

Wanneer: 5 juni 2018, 15.15 - 17.45
Waar:
Wereldmuseum, Willemskade 25

Open onderwijsmiddag: "Leer, leef en beleef! Ontwikkeling van cultureel zelfbewustzijn als bijdrage aan kansengelijkheid"

29 mei 2018| Verleden

29 mei organiseert Thomas More Hogeschool in samenwerking met RVKO en KCR een open onderwijsmiddag voor leraren en culturele instellingen in het primair onderwijs.

VO Nascholing: Kunstvak + Diverse Samenleving

15 mei 2018| Verleden

Speciaal voor professionals uit het voortgezet onderwijs organiseren we dit schooljaar drie studiedagen over kunst, techniek en maatschappij.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 > >>