Primair010 meet-up

13 oktober 2021, 14:00 - 17:00

De Kunsthal en KCR slaan de handen inéén voor een heus matchmakingprogramma voor de Primair010 meet-up. Tijdens deze middag in Kunsthal Rotterdam op woensdag 13 oktober 2021 staat elkaar ontmoeten centraal. Na talloze e-mails, appjes en digitale gesprekken creëren we tijdens de meet-up ruimte voor het echte gesprek. Want de verbinding viel even weg, maar we zijn er nog! Deze meet-up is de plek voor ontmoetingen en nieuwe verbinding tussen Rotterdamse leerkrachten en professionals uit de culturele sector.

Samen kunst kijken

Tijdens deze meet-up worden leerkrachten en vakdocenten willekeurig aan elkaar gekoppeld. Je ontmoet dus iemand die voor jou nieuw en onbekend is. Samen met je match ontdek je de tentoonstelling We Are Animals waarin de relatie tussen mens en dier in de vorm van allerlei te gekke schilderijen, sculpturen en foto’s wordt belicht. Tijdens de ontmoeting ga je aan de hand van verrassende vragen een open gesprek aan. Jij en je match kijken vanuit jullie eigen perspectief naar de tentoonstelling, en dat is precies wat deze activiteit zo interessant maakt. Inspireer elkaar en wees nieuwsgierig. Leer elkaar kennen en maak de koppeling naar jouw dagelijkse praktijk. Doe je mee aan deze speciale Primair010 meet-up? Want als we samen kijken, zien uiteindelijk ook de leerlingen meer!

Ben je vakdocent of educatief medewerker en wil je graag collega’s uit de culturele sector ontmoeten? Meld je snel aan via de inschrijfknop hieronder. Iedereen is welkom!

Let op: vanwege de geldende maatregelen van het RIVM zijn er een beperkt aantal plekken. Wacht dus niet te lang met inschrijven.

Deze bijeenkomst is geïnspireerd op het programma KunstKoppels, dat onderdeel is van Kunsthal LIVE, en als doel heeft onbekenden met elkaar te verbinden. In deze bijeenkomst van Primair010 onderzoeken we vragen als: Hoe kan je samen met een leerling naar kunst kijken? Hoe prikkel je leerlingen om met een andere blik te kijken naar een kunstwerk? Hoe sluit je als culturele instelling aan bij de belevingswereld van kinderen?

• 14.00 Inloop in het Auditorium van de Kunsthal
  • 14.15 Welkom door KCR
  • 14.30 Korte introductie meet-up
  • 14.40 Duo’s gaan de tentoonstelling We Are Animals bekijken
  • 15.30 Nagesprek in het Auditorium
  • 16.00 Naborrelen

Locatie: Kunsthal Rotterdam

Beeld uit de tentoonstelling We Are Animals in de Kunsthal (c) Daniel Firman

Wat is Primair010?

Primair010 is hét netwerk dat leerkrachten uit het primair onderwijs en alle professionals die werkzaam zijn in de culturele sector verbindt. Samen werken we aan versterking, vernieuwing en verdieping van het kunst- en cultuuronderwijs voor Rotterdamse kinderen. We komen twee keer per jaar samen, waarbij we ervaringen uitwisselen, experimentele samenwerkingen realiseren en ons laten inspireren en informeren door gastsprekers en voorlopers.

Op de hoogte blijven? Word dan lid van onze Facebookgroep Primair010. Een informeel platform waar we elkaar ontmoeten, inspireren, informeren, bevragen en van gedachten kunnen uitwisselen.

Welkom op onze website!