KunstPakt - Vakmanschap

6 april 2021, 16.00-17.00

De derde periode van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) gaat van start en loopt van 2021 t/m 2025. Nieuwe tijden, nieuwe aanpak, nieuwe naam: KunstPakt! Wil je meer weten over de Rotterdamse plannen, specifiek over het thema vakmanschap? Binnenkort is de stream hier terug te kijken

KunstPakt is het Rotterdamse programma van CmK, en zet zich in voor succesvolle samenwerkingen tussen scholen en culturele instellingen in onze stad. KCR faciliteert en coördineert deze subsidieregeling. Daarmee bevorderen we relevant cultuuronderwijs op Rotterdamse scholen. Vraagstukken van het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo staan bij KunstPakt centraal. Daarin hebben drie thema’s de hoofdrol; Plezier in taal, Burgerschap en Vakmanschap. Gekoppeld aan kansengelijkheid en inbedding van cultuuronderwijs in het curriculum. Lees hier hoe we dit in Rotterdam gaan bereiken.

Met vakmanschap krijgt het geloof in eigen kunnen een hoofdrol. Rotterdam is een stad van doeners, met veel (v)mbo studenten die de kunst van het maken verstaan. Hoe zorgen we ervoor dat de student waardeert wat hij of zij maakt? Voldoening haalt uit het ploeteren, fouten maken, toewerken naar een eindresultaat en daar trots op is. Daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Gewapend met filmcamera zijn Femke Otto en Josien de Geus de stad ingedoken. Ze verzamelden verschillende perspectieven over vakmanschap.  Samen met Lenard Vundervink (Keilewerf), Bram Verhoef, Marolein van Hal (Vakcollege De Hef) bespreekt Milou Adjanga deze perspectieven. Hoe zien zij vakmanschap, de kansen en welke ideeën leven er?

Op 03 maart is er een algemene bijeenkomst over KunstPakt, het Rotterdamse programma van Cultuureducatie met Kwaliteit.
En op 23 en 31 maart gaan we dieper in op de andere twee centrale thema’s van KunstPakt: Plezier in Taal & Burgerschap.

Terugblik Talkshow Vakmanschap

In november stond onze talkshow Debatmeester, in het in teken van vakmanschap. Blik met ons terug op de uitzending.

Welkom op onze website!