KunstPakt - Plezier in Taal

23 maart 2021, 16.00-17.00

De derde periode van Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) gaat van start en loopt van 2021 t/m 2025. Nieuwe tijden, nieuwe aanpak, nieuwe naam: KunstPakt! Wil je meer weten over de Rotterdamse plannen, specifiek over het thema taal? Op 23 maart waren we van 16:00 - 17:00 live te zien met een informatiebijeenkomst over 'Plezier in Taal'.

KunstPakt is het Rotterdamse programma van CmK, en zet zich in voor succesvolle samenwerkingen tussen scholen en culturele instellingen in onze stad. KCR faciliteert en coördineert deze subsidieregeling. Daarmee bevorderen we relevant cultuuronderwijs op Rotterdamse scholen. Vraagstukken van het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo staan bij KunstPakt centraal. Daarin hebben drie thema’s de hoofdrol; Plezier in taal, Burgerschap en Vakmanschap. Gekoppeld aan kansengelijkheid en inbedding van cultuuronderwijs in het curriculum. Lees hier hoe we dit in Rotterdam gaan bereiken.

Taal is een belangrijk middel voor leerlingen om zichzelf uit te drukken, contact te leggen en het draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling. Wil je taalonderwijs op een nieuwe manier benaderen? Zou jij met KunstPakt je leerlingen ook meer Plezier in Taal willen geven? Bekijk onze KunstPakt pagina voor meer informatie over deelname.

Op 03 maart was de algemene bijeenkomst over KunstPakt, het Rotterdamse programma van Cultuureducatie met Kwaliteit.
En op 31 maart en 6 april verdiepen we de andere twee centrale thema’s van deze regeling in Rotterdam: Burgerschap & Vakmanschap.

In november stond onze talkshow Debatmeester, in het in teken van Taal. Blik met ons terug op de uitzending.

Welkom op onze website!