ICC Materclass - Samenwerking met het culturele veld

22 maart 2022, 15:30-18:00

Knutselen, blokfluitles, een bezoekje aan het Luxor theater en één schoolmusical, dat was het dan. Komt dit bekend voor? Maar wil je juist graag dat kunst & cultuur een betekenisvolle rol gaat spelen op jouw school? Dat het goed aansluit op de visie van de school, op de leerlingen en op de omgeving van de school? Volg dan één of meerdere interactieve masterclasses, waarbij je in 2,5 uur handige handvatten en praktische tips meekrijgt. Deze masterclass focust zich op: “Samenwerking met het culturele veld”.

Rotterdam barst van de mogelijkheden om samen te werken met culturele instellingen. Maar hoe zorg je als school dat je samenwerkt met instellingen op een manier die bij jouw school, leerkrachten en leerlingen past? Hoe zorg je voor een kwalitatief goed cultuuronderwijs? Hoe ga je het gesprek aan met de lokale kunstenaar of de professionele stedelijke instelling? Dat zijn de vragen waar we mee aan de slag gaan tijdens deze masterclass.

• Samenwerken: welke mogelijkheden zijn er?
  • Hoe voer je een zakelijk gesprek?
  • Maak je culturele kaart
  • Korte kennismaking met een culturele instelling (voor scholen in Barendrecht zullen we een aparte meeting organiseren met de Barendrechtse instellingen.

Data masterclasses

De training tot interne cultuurcoördinator bestaat uit 10 interactieve masterclasses op dinsdagmiddag* van ieder 2,5 uur.

1. De Interne Cultuurcoördinator en de school in beeld

di 2 november

2. Visie en beleid

di 23 november

3. Het creatieve proces in beeld: procesgerichte didaktiek

di 11 januari

4.  Cultuurtheorieën in kaart

di 1 februari

5. Werksessie: Aan de slag met het Cultuurplan voor jouw school

di 22 februari

6. Samenwerking met het culturele veld

di 22 maart

7. Geldstromen in de loep: Begroten, subsidies en fondsenwerving

di 19 april

15.30 -18.00

8.  Werksessie: Cultuurplan en actie!

di 17 mei

9.  School in beweging

di 7 juni

10.  Cultuurcoördinator in het buitenschoolse

di 21 juni

15.30 -18.00

*Indien de data en tijd niet uitkomen, maar je heb wel interesse in de cursus, neem contact op met Nisha Nannan.

€100 per module. Vanaf 2 modules ontvang je 15% korting op de totale prijs.

Leerkrachten en brede school coördinatoren primair onderwijs

Welkom op onze website!