WIRED Rotterdam

Krachtig onderwijs met cultuur voor alle Rotterdamse leerlingen: dat is de belofte die wij als KCR doen. Dat zetten we bijvoorbeeld neer met WIRED Rotterdam, een project voor leerlingen in het Rotterdamse voortgezet onderwijs. WIRED verandert de school tijdelijk in een grote werkplaats en podium voor alle jonge kunstenaars in de school.

Dat doen we door een event te plannen op school waarin leerlingen de hoofdrol spelen. Door kunstenaars, docenten en leerlingen bij elkaar te brengen en in een andere rol te zetten. Door leerlingen een intensieve ervaring mee te geven met kunst. Het doel is kunst en cultuur energiek promoten en inspiratie brengen op de schoolvloer. Met WIRED kun je als school op een korte, bijzondere maar heel stevige manier de aandacht vestigen op cultuuronderwijs. En het mooiste is: WIRED start bij de vraag van de school en past dus optimaal bij jullie en jullie leerlingen.

Hoe doen we dat?

Vier scholen vanuit heel de stad, van schoolgemeenschappen uit Noord, Oost, Zuid en West, pitchen aan ons en aan de culturele instellingen van Rotterdam hun vraag. Wat wil je op jullie school bereiken? Wat willen jullie je leerlingen leren of meegeven? Een of twee culturele instellingen gaan vervolgens samen met jullie en jullie vraag aan de slag. Het programma is altijd een mix van maken, ervaren en doen.

WIRED is samen creëren, tussen school en culturele instelling. We doen niet aan kant en klare projecten. Het ultieme doel is jongeren zelf hun belevingswereld te laten verrijken met kunst en cultuur, en zichzelf te presenteren aan elkaar, hun ouders en docenten.

Wat gebeurde er in 2017 met WIRED Rotterdam? Bekijk de aftermovie:

Wat krijg je met WIRED?

• Co-creatie tussen school en culturele instellingen
  • Projecten op maat, toegespitst op jullie vraag
  • Een hoofdrol voor jullie leerlingen, voor of achter de schermen. Waar ligt jouw talent
  • Krachtige impact op leerlingen doordat we doordat we hen zelf eigenaar maken
  • Deskundige en persoonlijke begeleiding en verdieping vanuit KCR

Publiciteitscampagne
WIRED Rotterdam zet verschillende kanalen in om samen met de scholen en culturele instellingen cultuuronderwijs te promoten. Een van de onderdelen is een aftermovie van het event. Dit jaar maken leerlingen onder leiding van Digital Playground korte films. Ze gaan op zoek naar de actie en de sfeer van de dag en brengen dit in beeld.

WIRED Rotterdam 2018:

6 maart - Libanon Lyceum

5 april - Melanchton Wilgenplas

13 april - Carré ISK Westzeedijk

26 april - HPC

Krachtig onderwijs met cultuur voor jullie leerlingen met WIRED door:

• Te verbinden
  • Te inspireren
  • Te vernieuwen

WIRED Rotterdam is een initiatief van Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam. Het is een onderdeel van Rotterdam, dé stad van Cultuuronderwijs (RSCO), het programma voor het Voortgezet Onderwijs dat KCR uitvoert. KCR is de onafhankelijke bruggenbouwer tussen onderwijs en cultuur in Rotterdam. KCR staat voor krachtig onderwijs met cultuur voor alle Rotterdamse leerlingen en doet dat door te vernieuwen, verbinden, inspireren, vragen & luisteren en te agenderen.