Voor professionals

Rotterdamse scholen en culturele instellingen kunnen bij ons terecht met al hun vragen over cultuuronderwijs in de klas en daarbuiten.

 

PO & VO

Hoe zorg je er voor dat cultuuronderwijs een vaste plek krijgt op school? KCR adviseert onderwijsprofessionals om dit voor elkaar te krijgen. Dit doen we door het culturele klimaat op school te peilen met een Schoolscan, de directeur te helpen met een visie op cultuuronderwijs, het culturele aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van de school, bijeenkomsten voor interne cultuurcoördinatoren te organiseren, ambitiegesprekken te voeren of een cursus aan te bieden voor mensen die in het speciaal onderwijs willen werken. Al 25 jaar doen we alles wat nodig is om een school enthousiast te maken voor kunst & cultuur en het belang van cultuuronderwijs. 

Culturele instellingen

Ook helpen we educatieprofessionals van culturele instellingen graag bij het vergroten van hun kennis op het gebied van cultuureducatie. Zo brengen we scholen en instellingen bij elkaar met behulp van bijeenkomsten zodat zij kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Het aanbod blijft op die manier actueel en afgestemd op de behoeften van de leerlingen. Bekijk ons totale aanbod en zoek de perfecte match voor jou. 

Bekijk aanbod