Voor leerlingen

Voor de leerling is er in Rotterdam veel te beleven op het gebied van cultuureducatie. Er staan talloze grote en kleine culturele instellingen met boeiend aanbod op onze website. Het KCR biedt een totaaloverzicht van al het cultuureducatieve aanbod voor leerlingen in Rotterdam. Wat biedt de culturele sector aan leerlingen van het voorgezet onderwijs? Zijn er projecten met dans of muziek voor het speciaal onderwijs? Welk aanbod is er in de stad met nieuwe media? En wie biedt die projecten aan? Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het staat op onze website. Klik hier voor alle Rotterdamse producten, scroll naar onder voor een sneak preview of kijk onder de knop 'Cultuureducatie' in het menu en laat je inspireren!

Het Cultuurtraject

Laat je je graag adviseren of ben je op zoek naar verschillend aanbod voor alle klassen? Kijk dan ook eens bij het Cultuurtraject. Het Cultuurtraject is een basispakket voor leerlingen uit het Rotterdamse onderwijs. Van groep 1 in het primair onderwijs tot en met leerjaar 4 in het voortgezet onderwijs. In het huidige seizoen doen ongeveer 37.000 leerlingen mee met het Cultuurtraject Rotterdam.

Cultuureducatie met Kwaliteit

Het ministerie van OCW heeft de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) in het leven geroepen, welke het Fonds voor Cultuurparticipatie uitvoert sinds 2012 in heel Nederland. Het doel van CMK is om cultuureducatie duurzaam in het schoolcurriculum te brengen, waarbij school en culturele instelling samenwerken om dit mogelijk te maken. Ook in Rotterdam zijn er verschillende CMK-trajecten, waaronder enkele door of met het KCR. Klik op het blok hiernaast om meer te weten te komen over de zes CMK-trajecten in Rotterdam.