Voor leerlingen

Voor leerlingen valt er in Rotterdam veel te beleven op het gebied van cultuureducatie. Het spannende aanbod van talloze grote en kleine culturele instellingen staat op onze website. Wat biedt de culturele sector aan leerlingen van het voorgezet onderwijs? Zijn er activiteiten met dans of muziek voor het speciaal onderwijs? Welk aanbod is er in de stad met nieuwe media? En wie biedt die activiteiten aan? Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het staat op onze website. Klik hier voor alle Rotterdamse producten, scroll naar onder voor een sneakpreview of klik op de knop 'Cultuureducatie' in het menu en laat je inspireren!

Het Cultuurtraject

Het Cultuurtraject Rotterdam is een inspirerende educatieve route voor leerlingen langs concertzalen, theaters en musea in Rotterdam. Van groep 1 in het primair onderwijs tot en met leerjaar 4 in het voortgezet onderwijs nemen leerlingen deel aan verschillende culturele activiteiten. Ze maken kennis met iedere kunstdiscipline: beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur. Alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs in Rotterdam kunnen aan het Cultuurtraject meedoen. Klik hier voor meer informatie.

Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK)

Cultuuronderwijs wordt nog vaak gezien als iets eenmaligs: een keer met de klas naar het theater bijvoorbeeld. Maar het kan zoveel meer zijn. In Rotterdam hebben verschillende culturele instellingen daarom de handen in één geslagen met het doel kunst & cultuur een vaste plaats in het leerplan te geven. Onder de noemer CMK010 worden verschillende programma's aangeboden. Klik hier voor meer informatie.