Proeftuinen '17 - '18

Chabot Museum – SKVR – Carre College

Leerlingen leren kijken naar architectuur en maken kennis met de vormentaal van het Chabotmuseum. Deze vormentaal kunnen de leerlingen omzetten/vertalen naar een beweging/performance.

Circus Rotjeknor – MAAS – Zuiderpark

Circus en dans workshops dagen leerlingen uit inspanning te leveren om iets nieuws te creëren. Wanneer is iets een kunstje en wanneer wordt het kunst? De leerlingen onderzoeken wanneer een kunstje of een dans kunst wordt.

Digital Playground – Scapino  - Calvijn Business School

Het doel is om bewustwording van de eigen identiteit te creëren. De leerling weet hoe identiteit zichtbaar kan worden, en reflecteert bij het uitvoeren van een discipline (dans, spoken-word) op elkaar en indirect op zichzelf.

RPHO – HipHop Huis – Emmauscollege

Een serie lessen over de synergie van Klassieke muziek (instrumentaal) met Spoken Word (eventueel in Rap). Naast de afzonderlijke kennismaking en ervaring met de verschillende instellingen en disciplines gaan de leerlingen in groepjes aan het werk om elk één muzikale act te maken en te presenteren.

Beeld: Aad Hoogendoorn