ZangExpress muziekmethode volgens SLO leerlijn

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen!
Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Digitale muziekmethode volgens SLO leerlijn.
Het lesmateriaal binnen de beproefde digitale leeromgeving van ZangExpress voldoet aan de kerndoelen (TULE) en volgt de leerdoelen van de SLO leerlijn kunstzinnige vorming voor groep 1 t/m 8.

Deskundigheidsbevordering
Via de methode “Teach the teacher” worden leerkrachten getraind om zelfstandig te kunnen werken met de digitale methode. Via handige tutorials (zoals mini-zanglessen, opwarmers en uitleg van ons play-along systeem voor schoolinstrumentarium) voor in de klas worden zij bij de les(voorbereiding) extra ondersteund.

Certificering
Ook kunnen enthousiaste leerkrachten zich certificeren tot ZangExpert en diverse verdiepingscursussen volgen. Dit zijn door Registerleraar.nl gevalideerde trainingen. Met de kennis die leerkrachten hier opdoen, kunnen zij hun collega’s weer extra ondersteunen. Zo wordt muziekonderwijs binnen de school geborgd; leerkrachten stimuleren elkaar, helpen elkaar op weg en leren van elkaar!

Events
Regelmatig biedt ZangExpress kinderen een groot of minder groot podium om zichzelf te presenteren. Zo zijn er diverse ZangExpress pop-up koren te vinden bij evenementen als het Kinderboekenweekfeest, Dodenherdenking en het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom bij het Rotterdamse stadhuis. Dit levert niet alleen een leuke dag op, maar vooral een onuitwisbare herinnering!

Foto: Jeroen Brokkelkamp

Productinformatie

PO 1-2 3-4 5-6 7-8
Speciaal onderwijs

Geschikt voor Speciaal Onderwijs

Geschikt voor Montessori / Jenaplan

min. 1    max. 1000
€ 1,50 per leerling

Op school

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
01 juli 2017 tot 01 juli 2020

Leerlijn

Opmerkingen
Zingen kan zowel op school als thuis! Met de speciale inlog voor leerlingen kunnen de kinderen ook thuis blijven zingen met de digitale omgeving van ZangExpress!
  • ZangExpress
  • ZangExpress office