Weet jij waar jouw school woont?

Veel leerkrachten zetten zich iedere dag weer voor 100% in voor hun leerlingen en school. Maar hoe ziet de wijk waarin de school staat er eigenlijk uit? Het team komt niet altijd uit dezelfde wijk. In de korte cursus Weet jij waar jouw school woont? nemen we jullie team mee op culturele ontdekkingstocht door de wijk van de school. Haal de leefomgeving van de school van buiten naar binnen en verrijk het onderwijs zo nog meer.

In korte sessies ga je met een lokale kunstenaar op ontdekkingstocht in de wijk of in de stad. Je ontdekt kunstwerken, gebouwen, culturen en maakt met elkaar de terugkoppeling naar jullie eigen situatie in de klas. Elke bijeenkomst vormt een heuse ontdekkingsreis waarmee je nog beter kunt aansluiten bij de (letterlijke) leefwereld van je leerlingen.

Bekijk hoe het team van OBS De Vier Leeuwen de wijk verkende:

Productinformatie

Organisator:
KCR
Type:
training/studiedag
Cursusleider
KCR in samenwerking met een kunstenaar
Doelgroep:
voor scholen