Vertelkunst voor de Internationale Schakelklas

Iedereen vertelt verhalen, over wat je bezighoudt en je overkomt.

Vertelkunst is de kunst van het vertellen. De leerling creëert een oeuvre aan persoonlijke verhalen binnen voor het ISK onderwijs relevante thema’s. In de lessenserie wordt er gewerkt met verhaalelementen, gevoelens en verteltechnieken om meer diepgang aan je verhaal te geven.

In een of meerdere ontmoetingen met bezoekers van het Verhalenhuis Belvédere zullen de leerlingen hun vaardigheden oefenen in de ongedwongen omgeving van het Verhalenhuis. De leerlingen wisselen verhalen uit met een groep diverse Rotterdammers waar ze meer mee zijn verbonden dan ze in eerste instantie denken.

Het is mogelijk om het lesprogramma aan te passen op een vraag vanuit de school.
Ook is er de mogelijkheid om aan het eind van het lesprogramma verhalen professioneel op te nemen.

Deze lessenserie is speciaal ontwikkeld voor het ISK onderwijs, en is een combinatie van kunst, burgerschap en taal. De methode is in 2017 genomineerd voor de Drempelprijs van de Willem de Kooning Academie.

Productinformatie

VMBO