Training: Voor de Klas in het Speciaal Onderwijs

Ben je een kunstenaar/docent die veel ervaring heeft met zelf lessen ontwerpen en lesgeven in het reguliere onderwijs en ben je geïnteresseerd in werken met kinderen in het (voortgezet) speciaal onderwijs? Dan is deze training iets voor jou. In zes bijeenkomsten leer je hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt en ontwerp je een lessenserie die je tijdens een korte stage in de praktijk brengt. Je krijgt informatie over de verschillende doelgroepen in het speciaal onderwijs, over specifieke docentvaardigheden die je nodig hebt en je loopt kort stage. Je wordt begeleid door een cultuurdocent met veel ervaring in het speciaal onderwijs.

Na afloop van de training heb je praktijkervaring in het speciaal onderwijs opgedaan, kan je lessen ontwerpen die aansluiten bij de doelgroep en heb je geleerd hoe je kan differentiëren tijdens je lessen. Je krijgt na afronding een bewijs van deelname.

De training is ontwikkeld door Plein C en Stichting Tamino.

Schrijf je in voor de training!

Instapeisen:

• je hebt een afgeronde kunstvakopleiding of aantoonbare ervaring als kunstvakdocent
  • je hebt ruime ervaring met lesgeven aan groepen in het onderwijs
  • je hebt ervaring met het zelf ontwerpen van lessen
  • je hebt een sterke persoonlijke motivatie om te werken met kinderen in het speciaal onderwijs
  • een intakegesprek met een consulent van KCR

Thema’s

• structuur en organisatie in het speciaal onderwijs
  • de plaats van cultuur in het speciaal onderwijs
  • verschillende soorten gedragsstoornissen
  • klassenmanagement en specifieke docentvaardigheden voor het speciaal onderwijs

Tijdsinvestering:

• bijeenkomsten: 17 uur, kennismaking ivm stage: 2, stagelessen: 6 uur, 58 uur zelfstudie en huiswerkopdrachten.

Voor: ervaren kunstvakdocenten

Een tegemoetkoming in de kosten vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit is mogelijk. Wil je daar meer over weten? Neem contact op met Wil Walvis.

Mede mogelijk gemaakt door:

Productinformatie

Organisator:
KCR
Type:
training/studiedag
Doelgroep:
voor scholen, voor instellingen
KCR, Zomerhofstraat 88, Rotterdam
Prijs
€ 600,- (excl. BTW). Een tegemoetkoming in de kosten vanuit de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit is mogelijk.
Voorbereiding en duur
6 bijeenkomsten en korte stage
Datum & Tijd
11/1/2019, 25/1, 8/2, 22/2, 8/3 en afronding 17/5/2019. 10.00-12.30 uur (1e 4 bijeenkomsten); 9.30 -13.00 uur (laatste 2 bijeenkomsten)