Training Interne Cultuurcoördinator

Ben je docent in het primair onderwijs en wil je binnen jouw school meer met kunst en cultuur? Dan is deze training Interne Cultuurcoördinator iets voor jou. Een interne cultuurcoördinator geeft kunst en cultuur op school meer samenhang en continuïteit. Jij bent de drijvende kracht achter alle culturele activiteiten. KCR biedt jou tijdens deze training de kennis en mogelijkheid jezelf te ontwikkelen door middel van handige handvatten en praktische ervaring. Vind jouw plek als cultuurcoördinator binnen je team en school.

Inhoud
Tijdens de training komen actuele ontwikkelingen rond kunst en cultuur voorbij. Je verkent cultureel Rotterdam, bouwt een netwerk op en gaat ook praktisch aan de slag. Je schrijft een cultuur- en activiteitenplan voor schooljaar ’20-’21 en deelt deze met je collega’s. De training is opgebouwd uit twee onderdelen:

In het eerste deel van de training draait het om cultuur op school. Wat is jouw kijk daarop? En die van je collega’s en directeur? Je maakt een stap naar het schrijven van een visie, waarbij je ook de landelijke ontwikkelingen meeneemt. Je denkt na over je rol als interne cultuurcoördinator en over een aanpak om draagvlak te creëren.

In het tweede deel maak je de slag van visie naar actie. Je leert de culturele omgeving van de school kennen en de vraag van de school te formuleren in gesprek met cultuuraanbieders. Daarnaast zoek je uit wat mogelijk is binnen de randvoorwaarden. Welke ruimte, wat voor expertise in/rondom de school of welk budget is er beschikbaar? Ook stel je een meerjarenplanning en een jaarplanning op. Inclusief aandacht voor evaluaties. Deze plannen presenteer je in de periode tussen 4 maart en 8 april 2020 aan jouw team, in aanwezigheid van een andere deelnemers en de trainer.

Afronding
Het traject wordt afgesloten met een inspiratiemoment en de uitreiking van jouw welverdiende certificaat. Deze geeft ook toegang tot de post-HBO-opleiding Cultuurbegeleider.

Voorafgaand
Voor de training start neemt onze trainer een telefonische intake af om kennis te maken en te bespreken wat je als interne cultuurcoördinator voor de school kan gaan betekenen. Belangrijk is dat de directie van de school je de ruimte en tijd geeft om deel te nemen, dat je twee keer een teamactiviteit kan uitvoeren en dat je drie keer in gesprek kan gaan met de directie.

Vragen?
Neem contact op met Annemarie Timmermans.

Docenten primair onderwijs

Data en inschrijving
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur op woensdagmiddagen van 13.45 – 16.15 + presentatie beleidsplan op school. Aanvullend een keer deelnemen aan een netwerkbijeenkomst, werkgroep of conferentie rond cultuuronderwijs in Rotterdam.

• 15 januari 2020
  • 29 januari 2020
  • 12 februari 2020
  • 4 maart 2020
  • 18 maart 2020
  • 1 april 2020
  • 22 april 2020
  • 20 mei 2020 (reserve)

INSCHRIJVEN

Productinformatie

Organisator:
KCR
Type:
training/studiedag
Cursusleider
ICC-trainer van KCR, Annemarie Timmermans
Doelgroep:
voor scholen
KCR
Prijs
€600,- excl. BTW. In het kader van de regeling CmK010 zijn er subsidiemogelijkheden. Meer informatie bij Annemarie Timmermans, a.timmermans@kc-r.nl
Voorbereiding en duur
Studiebelasting is 50 uur incl. de bijeenkomsten.
Datum & Tijd
8 bijeenkomsten
Bijzonderheden
Erkend door het Lerarenregister, bij succesvolle afronding 50 registeruren. Let op, vooraf aanmelden bij het register (kijk bij de link hieronder). Kan deel uit maken van een KCR-arrangement, dan offerte op maat.