Training Interne Cultuurcoördinator

Wil je dat kunst & cultuur een betekenisvolle rol gaat spelen op jouw school? Dat het goed aansluit op de visie van de school, op de leerlingen en op de omgeving van de school? Dan is de training Interne Cultuurcoördinator (ICC) voor het primair onderwijs het antwoord! Een ICC’er geeft kunst en cultuur op school meer samenhang en continuïteit en is de drijvende kracht en het aanspreekpunt voor alle culturele activiteiten. KCR biedt jou tijdens deze professionele training de kennis en mogelijkheid jezelf te ontwikkelen door middel van handige handvatten en praktische ervaring. Je rond de cursus af met een officieel certificaat en een op maat gemaakt cultuuronderwijs plan. Daarmee kun je meteen aan de slag!

Programma

Tijdens de training komen actuele ontwikkelingen rond kunst en cultuur voorbij. Je verkent cultureel Rotterdam, bouwt een netwerk op en gaat ook praktisch aan de slag. Je schrijft een cultuur- en activiteitenplan voor schooljaar ’21-’22 en deelt deze met je collega’s.

Het programma bestaat uit 10 interactieve masterclasses, van ieder 2,5 uur. Naast de contacturen moet rekening worden gehouden met hetzelfde aantal uren voor studie en voorbereiding. De totale studielast bedraagt ca. 50 uur. De eerste twee zijn verplicht, maar aan jou de keuze voor welke overige masterclasses je je inschrijft. Om de cursus succesvol af te ronden, dien je ten minste 8 masterclasses te volgen. Je hebt de keuze uit twee routes. In de expres route rond je de cursus af in één jaar. In de relaxed route krijg je twee jaar om de cursus af te ronden.

Klik hier voor een volledig overzicht van het programma

Voorafgaand

Voor de training start neemt onze trainer een telefonische intake af om kennis te maken en te bespreken wat je als ICC'er voor de school kan gaan betekenen. Belangrijk is dat de directie van de school je de ruimte en tijd geeft om deel te nemen, dat je twee keer een teamactiviteit kan uitvoeren en dat je drie keer in gesprek kan gaan met de directie.

Afronding

Het traject wordt feestelijk afgesloten met een inspiratiebijeenkomst* en de uitreiking van jouw welverdiende certificaat. Deze geeft ook toegang tot de post-HBO-opleiding Cultuurbegeleider.

* Afhankelijk van de situatie en de maatregelen m.b.t. Corona, zal de cursus fysiek of online gegeven worden.

Data en inschrijving

De training bestaat uit 10 interactieve masterclasses op donderdagmiddag* van ieder 2,5 uur.

1. De Interne Cultuurcoördinator en de school in beeld

do 5 november

2. Visie en beleid

do 26 november

3. Het creatieve proces in beeld: procesgerichte didaktiek

do 7 januari

4.  Cultuurtheorieën in kaart

do 4 februari

5. Werksessie: Aan de slag met het Cultuurplan voor jouw school

do 4 mrt

6. Samenwerking met het culturele veld

do 25 mrt

7. Geldstromen in de loep: Begroten & subsidies

do 15 april

15.30 -18.00

8.  Werksessie: Cultuurplan en actie!

do 20 mei

9.  School in beweging

do 10 juni

10.  Cultuurcoördinator in het buitenschoolse

do 1 juli

15.30 -18.00

*Indien de data en tijd niet uitkomen, maar je heb wel interesse in de cursus, neem contact op met Annemarie Timmermans.

Facturering vindt plaats in december 2020

Inschrijven t/m 18 september: €550 exclusief BTW.
Inschrijven na 18 september: €650 exclusief BTW.

INSCHRIJVEN

Productinformatie