Summerschool 2017

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam organiseert elk jaar de KCR Summerschool. De Summerschool biedt alle medewerkers van culturele instellingen en uit het onderwijs een inspirerende aftrap van het nieuwe seizoen.

Inschrijven klik hier

Het programma van de KCR Summerschool bestaat uit presentaties en workshops.

De keynote is voor iedereen, daarna stel je op basis van jouw persoonlijke voorkeur een mooi programma samen voor de ochtend en de middag, waarbij je kiest voor één presentatie in de ochtend en een workshop in de middag.

Programma 2017

Scroll naar beneden en klik op de verschillende lezingen en workshops voor meer informatie.

Programmaonderdeel Docent Tijd
Inloop   10.00-10.30

Opening en keynote: werk maken van je dromen Bruno van den Elshout 10.30-11.20
Presentatie: het Rotterdams CKV model, een leergemeenschap - GEANNULEERD Mirjam van Tilburg 11.30-12.30
Presentatie: vakoverstijgend werken met een kunstprogramma VOL Hilde van Tol en
Jantine van der Meijden
11.30-12.30
Presentatie: kinderlogica, filosoferen op een multiculturele school Sabine Wassenberg 11.30-12.30
Presentatie: kunst=taal en rekenen Karen de Moor 11.30-12.30

Lunch    12.30-13.30

Workshop: creativiteit, kun je dat afdwingen? Over procesgerichte didactiek Karin Kotte 13.30-16.30
Workshop: identiteit als leerlijn GEANNULEERD Petter van Raalte e.a. 13.30-16.30
Workshop: fluisterzacht en haarzuiver, cultuureducatie in het speciaal onderwijs Dirk Monsma en Theisje van Dorsten 13.30-16.30
Workshop: werken aan je persoonlijke horizon Jeannette van der Hurk 13.30-16.30
Workshop: de innerlijke criticus Hilde Elbers 13.30-16.30

Netwerkcafé afsluiting met hapje drankje praatje    16.45-17.30

Locatie: KCR, Zomerhofstraat 88, en verschillende locaties in ZoHo, het Rotterdamse maakkwartier
Voor wie: iedereen die werkt op het kruispunt van cultuureducatie en onderwijs in Rotterdam en de regio.
Kosten: De Summerschool kost eenmalig € 50,00 excl. BTW voor de dag, tenzij anders aangegeven**.
Voor deelname aan het programma ontvang je een factuur na inschrijving. Indien je onverwachts verhinderd bent, kun je je altijd –zonder bijkomende kosten– door een collega laten vervangen.

** Met de SKVR, het Kunstgebouw en Hofplein is een regeling getroffen. Heb je hierover vragen, neem dan contact op met je leidinggevende

Let op: er is beperkt plaats beschikbaar én aanmelden is deelnemen. Restitutie is niet mogelijk.

Productinformatie

Organisator: