StartUp (i.s.m. SKVR)

Welke leerling wordt een succesvolle ondernemer? In StartUp bedenken en ontwerpen leerlingen innovatieve ideeën en proberen deze zo goed mogelijk aan elkaar te verkopen.

Start-ups zijn jonge bedrijven die vernieuwende producten ontwikkelen en daarbij vaak gebruik maken van nieuwe technologieën. Leerlingen worden in het programma StartUp eigenaar van hun zelfverzonnen bedrijf. In één van de tentoonstellingen van Het Nieuwe Instituut gaan ze opzoek naar vernieuwende producten. Daarna denken ze na over wat zijzelf of wat hun omgeving nodig zou kunnen hebben in de toekomst en maken daarvoor een ontwerp. Met eenvoudige materialen zoals potlood, karton, papier en klei werken ze vervolgens, in combinatie met digitale middelen, aan een prototype.

Een goed product moet natuurlijk op een slimme manier in de markt gezet worden. Als onderdeel van de workshop maken leerlingen een video waarin ze hun ontwerp presenteren. Hiermee proberen ze hun klasgenoten te overtuigen dat zíj het beste idee van de klas hebben verzonnen.

Ontwerpend leren

Het onderwijsprogramma StartUp is vormgegeven volgens de principes van ontwerpend leren. Hiermee worden vaardigheden als problemen verkennen, ideeën verzinnen, plannen uitwerken, toepassen, optimaliseren en presenteren geoefend en ontwikkeld. Het programma sluit aan bij de PO-leerlijnen ‘Kunstzinnige Oriëntatie’ en ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’ (waaronder Mens en Samenleving, en Natuur en Techniek).

Productinformatie

Niveau
PO 5-6 7-8 VMBO T 1 2 VMBO 1 2 HAVO 1 2 VWO 1 2
Speciaal onderwijs

Niet geschikt voor Speciaal Onderwijs

Niet geschikt voor Montessori / Jenaplan

Groepsgrootte
min. 2    max. 30
Kosten
€ 95,- tot €115,- per groep
Locatie

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
17 september 2017 tot 31 juli 2020
Duur

Halve dag of minder

120 minuten

Opmerkingen
PO: €95,- (per groep) VO: €115,- (per groep) maxi 15 ll per groep, max 2 groepen tegelijk
Contact