Sjaak de Scheepshond

Sjaak is een scheepshond op een prachtig zeilschip. Hij heeft twee lieve baasjes, maar is toch een beetje eenzaam. Sjaak zou zo graag een andere scheepshond ontmoeten. Gelukkig zijn in het Maritiem Museum in de tentoonstelling 'Zeekastelen' en 'Zeemonsters' genoeg dieren te vinden. Maar... zit daar ook een hondje tussen? De kinderen zoeken een vriendje voor Sjaak en leren terloops allerlei feitjes over scheepvaart.

In de klas leren de kinderen Sjaak kennen dankzij een voorleesverhaal voor smartboard. Tijdens het museumbezoek krijgen alle kinderen vervolgens een speurboekje met dierenstickers. Welke dieren kun je waar in het museum vinden? De kinderen plakken ze op de goede plek in het boekje. Bovendien kunnen ze "droedelen" (een tekening afmaken) welk van de gevonden dieren het beste vriendje voor Sjaak is.

Productinformatie

PO 1-2 3-4