Post-HBO-opleiding cultuurbegeleider

Ben jij een ICC’er en wil je meer inhoud geven aan het cultuuronderwijs op jouw school? Eind oktober 2019 start de nieuwe post-HBO-opleiding Cultuurbegeleider in Rotterdam, Dordrecht en Den Haag bij de Hogeschool InHolland. In de opleiding ontwikkel je jezelf van interne cultuurcoördinator tot cultuurbegeleider. Er is inhoudelijk aandacht voor cultuur, maar een belangrijk aspect is ook dat je vaardigheden leert om je team te motiveren, te inspireren en te begeleiden bij het ontwerpen en uitvoeren van cultuuronderwijs. In de opleiding ligt de focus op Rotterdam als cultuurstad.
 

De post-hbo opleiding Cultuurbegeleider duurt anderhalf jaar en is ontwikkeld als vervolg op de cursus interne cultuurcoördinator (icc). Je kunt deze opleiding met subsidie volgen als je de icc-cursus succesvol hebt afgerond of taken als cultuurcoördinator uitvoert. Er is voor de cursus een subsidieregeling beschikbaar. Lees hier verder over de subsidieregeling voor de post-hbo opleiding Cultuurbegeleider.

 

Waarom, een post-hbo opleiding als Cultuurbegeleider volgen? Bekijk hier een korte video van het LKCA.

 

Deze opleiding is landelijke ontwikkeld en wordt aangeboden door Inholland Academy in samenwerking met Hogeschool Thomas More, KCR, Kunstgebouw, Cultuurschakel en SOC. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Productinformatie

Organisator:
KCR
Type:
training/studiedag
Cursusleider
2 kerndocenten en gastdocenten met specifieke expertise.
Doelgroep:
voor scholen
Locatie
Inholland Academy - Rotterdam, Dordrecht, Den Haag
Prijs
€2450,- p.p. (incl lesmateriaal, excl studieboeken). Er is hiervoor een aantrekkelijke subsidieregeling hiervoor beschikbaar.
Voorbereiding en duur
De opleiding duurt totaal 1,5 jaar en bestaat uit 17 bijeenkomsten van ongeveer 3 uur, en een half jaar zelfstandig werken aan de meesterproef en presentatie. Ook zijn er dagen gereserveerd voor coaching en begeleiding. Totale studiebelasting: 360 uur.
Datum & Tijd
oktober 2019
Contact