Op Zeemonster-avontuur met Kraak

BEGELEIDE LES VOOR GROEP 1 t/m 3

Kraak is een aaibare, pratende octopus, die met kinderen op pad gaat door de familietentoonstelling Zeemonsters. Daar ontdekken ze de werelden van zes waterwezens. De kinderen nemen het monster van Loch Ness onder de loep, ontmoeten mega-octopus Kraken, een reuzenkrab en zeemeerminnen. Maar er is ook een grote schildpad die doet alsof hij een eiland is en zelfs de walvis die Jonas opat. Allemaal fantasie? Of zouden ze echt kunnen bestaan?

Kraak vertelt verhalen, geeft de kinderen een opdracht en reageert op hun antwoorden. Zo ontdekken de kinderen allerlei zeemonsterverhalen en wat een dier monsterlijk maakt.

 

DE LES VAN START TOT EIND

Een museumdocent ontvangt de klas en neemt de leerlingen mee naar de tentoonstelling Zeemonsters. Daar krijgen de leerkracht en de begeleiders uitleg over Kraak, de (knuffel)inktvis die kan praten, als hij wordt meegenomen door de tentoonstelling. De klas wordt in groepjes verdeeld, iedere begeleider heeft een groepje van max. 5 leerlingen. Kraak zit op de arm van de begeleider en loodst de kinderen door de tentoonstelling.

Productinformatie

Niveau
PO 1-2 3-4
Speciaal onderwijs

Geschikt voor Speciaal Onderwijs

Geschikt voor Montessori / Jenaplan

Groepsgrootte
min. 20    max. 30
Kosten
€ € 3,50 per leerling
Locatie

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
01 november 2019 tot 30 september 2021
Duur

Halve dag of minder

Opmerkingen
Let op! Breng zoveel begeleiders mee als er groepjes zijn. (1 begeleider per 5 kinderen).
Contact