Op bezoek bij Circus Rotjeknor

Het circuscentrum in de Fenixloods op Katendrecht

Sinds 2013 heeft Circus Rotjeknor een prachtige eigen oefenruimte, direct naast de HBO circusopleiding van Codarts. De loods is speciaal ingericht om optimaal circus te kunnen spelen. In de oefenruimte vinden de reguliere lessen plaats. Op woensdagochtend kunnen schoolklassen komen proeven van het circus in een inspirerende omgeving die je doet kriebelen om bezig te zijn. En omdat de HBO circusopleiding op dezelfde plek is, kan je zomaar een toekomstige artiest van Cirque du Soleil tegen het lijf lopen.

Scholen op bezoek

Circus Rotjeknor biedt activiteiten voor scholen aan op de school zelf, maar ook in de eigen oefenruimte. Het meest aantrekkelijke programma is een circusworkshop van anderhalf uur waar de diverse circusonderdelen beoefend kunnen worden. Een hele ochtend oefenen en afsluiten met een voorstelling kan ook.

Workshop
Tijdens de workshop krijgen de leerlingen een uitleg over de verschillende circusdisciplines. Zij gaan daarna zelf aan de slag, om aan het einde iets moois aan de klas te laten zien! In een workshop komen verschillende disciplines aan bod; jongleren, ballopen en koorddansen, acrobatiek, luchtwerk. In overleg kan een workshop een specifieke richting hebben; bijvoorbeeld speciaal gericht op menselijke piramides.

- Circus Rotjeknor zorgt voor bekwame circusdocenten en uiteraard de oefenruimte inclusief de faciliteiten en de circusmaterialen.

- De school zorgt voor de leerlingen en regelt zelf het vervoer naar en van Circus Rotjeknor.

- Er kunnen wel 60 kinderen tegelijkertijd oefenen. Dus twee schoolklassen samen is geen probleem.

- Je kunt met één groep op bezoek komen maar ook met meerdere groepen na elkaar. In overleg stellen we een geschikt tijdschema op.

De tijden
Woensdagen tussen 8:00 en 12:30
Workshops van 1,5 uur of meer
Verschillende groepen na elkaar