Natuur is overal

Leerlingen lopen er elke dag langs en doorheen: stadsnatuur. In de stad is overal natuur, zoals in parken, tussen stoeptegels en in sloten. In deze les gaan leerlingen zelfstandig in het Museumpark op zoek naar de natuur in de stad. 

In deze buitenles leren de leerlingen dat de diversiteit van de natuur in de stad groot is en dat dieren en planten profiteren van de voordelen van de stad. Na een gezamenlijke inleiding in het museum gaan ze zelfstandig in groepjes in het Museumpark op onderzoek. Tijdens de les zullen de leerlingen onder andere met een visnet op zoek gaan naar waterdieren, de waterkwaliteit bepalen, de leeftijd van een boom berekenen, meer leren over exoten, solitaire bijen, levende fossielen, windbloemen en insectenbloemen. 


Doel: Inzicht krijgen in de natuur in de stad en hoe dieren en planten profiteren van het leven in het urbane milieu. Deze les sluit aan bij kerndoelen 4, 20, 29, 30, 31, en 42 behorend bij het Besluit kerndoelen onderbouw VO, opgesteld door het ministerie van OC&W.

Productinformatie

Niveau
VMBO T 1 2 VMBO 1 2 HAVO 1 2 VWO 1 2
Speciaal onderwijs

Niet geschikt voor Speciaal Onderwijs

Niet geschikt voor Montessori / Jenaplan

Groepsgrootte
min. 10    max. 25
Kosten
€ 4,00 per leerling
Locatie

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
23 juni 2015 tot 31 december 2021
Duur

Halve dag of minder

90 minuten

Opmerkingen
Deze les is alleen te boeken in de periode april t/m oktober. Omdat de leerlingen zelfstandig opdrachten uitvoeren in het Museumpark, is voor het slagen van deze les actieve begeleiding van de docent(en) noodzakelijk.
Contact