Nascholing: Make! Leren door te maken

Make! bestaat uit twee dagen die in het teken staan van 'Leren door te maken'. KCR organiseert samen met de Willem de Kooning Academie tweedaagse nascholingen met onderwijs voor en door makers. Samen volgen we workshops en lezingen over 'Leren door te maken'. Hoe maak je maken en nieuwe technologie relevant en betekenisvol in het onderwijs?

Klik hier voor meer informatie over Make! en verslagen van afgelopen bijeenkomsten.

Eerstvolgende bijeenkomst

Onze eerstvolgende Make! vind plaats op 15-16 maart genaamd Make!Do. Centraal staan vragen als: Welke invloed heeft nieuwe technologie op onze samenleving en hoe ga je daarmee om binnen jouw school? Hoe verhouden werkplaats en klaslokaal zich tot elkaar? ‘Leren door te maken’ met behulp van nieuwe technologie betekent nadenken over waar je werkt: de werkplaats. Welke rol speelt tactiliteit in het klaslokaal van vandaag? En, welke relatie heb je tot die leerlingen in die werkplaats? Kan die werkplaats vol nieuwe technologie ook een ontmoetingsplaats zijn om vakoverstijgend te werken? Twee dagen vol lezingen en workshops om samen te doen, samen ontdekken en samen ontwerpen.

Klik hier voor een preview van het programma.

Praktisch

Voor wie: Ontwikkeld voor docenten voortgezet onderwijs, maar blijkt (uit ervaring) ook zeer geschikt voor leraren primair onderwijs en educatoren van culturele instellingen. Vooral voor collega’s die samen een makersproject op hun school willen opzetten, maar ook voor individuele docenten of educatoren van culturele instellingen.

Kosten: €300,- inclusief btw, eten en drinken

Er is in totaal plek voor 40 deelnemers. Alvast reserveren? Mail naar s.taus@kc-r.nl

Deze nascholing wordt georganiseerd door:

Productinformatie

Organisator:
KCR
Type:
training/studiedag
Doelgroep:
voor scholen, voor instellingen
Capaciteit min / max
Willem de Kooning Academie, Blaak 10 Rotterdam
€300,- inclusief btw, eten en drinken
Datum & Tijd
15-16 maart 2019
Bijzonderheden
Aan het einde van deze studiedag ontvang je een certificaat met hierop informatie om deze activiteit te vermelden in je lerarenregister.