Veilige Haven VO-MBO

Wordt met de klas wereldwijs!

 

Tijdens Veilige Haven leren de leerlingen alles over de Douane in Nederland en de taken op het gebied van veiligheid, gezondheid, economie en milieu. De luchthaven Schiphol en de Rotterdamse haven staan centraal in deze les. In het museum stellen wij diverse douane vondsten tentoon, afkomstig uit koffers, cargovrachten en containers. Onze museumdocenten vertellen de leerlingen de verhalen achter deze vondsten. Daarnaast besteden we ook aandacht aan de fiscale taken van de douane die vaak minder zichtbaar zijn voor de burger. Met verschillende werkvormen worden alle leerlingen actief bij de les betrokken. Om alles aan bod te laten komen zal de klas worden opgedeeld. Na 45 min wisselen de groepen om.

 

Het lesprogramma richt zich op mens en maatschappij (leer) en burgerschap. Het museum laat leerlingen/studenten kennismaken met begrippen als sociale verantwoordelijkheid van de burger. Zoals waarom mogen sommige producten zoals een jas, gemaakt van de vacht van een tijger, niet ingevoerd worden? Óf waarom controleert de Douane zo streng op nepwapens bij Schiphol. Tijdens deze les gaan we graag in debat met de leerlingen en laten hen nadenken over de gevolgen.

 

We passen graag de lessen aan op maat afhankelijk van het niveau. Neemt u hiervoor contact op met onze afdeling Educatie.

 

Productinformatie

Niveau
VMBO T 1 2 3 4 5 VMBO 1 2 3 4 HAVO 1 2 3 4 5 VWO 1 2 3 4 5 6 MBO 1 2 3 4
Speciaal onderwijs

Niet geschikt voor Speciaal Onderwijs

Niet geschikt voor Montessori / Jenaplan

Groepsgrootte
min. 15    max. 30
Kosten
€ 4,50 per leerling
Locatie

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
01 februari 2017 tot 16 juli 2021
Duur

Halve dag of minder

Contact
  • Belasting & Douane Museum
  • Chantal Karels
  • Parklaan 14-16, Rotterdam
  • 088-1514913
  • educatie@bdmuseum.nl