Moderne architectuur: Licht, Lucht en Ruimte

Zijn de dromen en daden van de 21e eeuwse leerlingen (generatie Z) heel anders dan de idealen van de vroeg 20ste-eeuwse ‘moderne’ mens? In deze museumles gaan we, a.d.h.v. 3 opdrachten naar keuze (kijk, teken, schrijf, fotografeer, film of vlog) in tweetallen en gezamenlijk in gesprek.

Aan bod komt de modernistische bouwstijl (1938), gebaseerd op de principes van Licht, Lucht en Ruimte en de ideeën van pioniers als Le Corbusier en Gropius. Ook is er aandacht voor het expressionistisch werk van de ‘Rotterdamse Van Gogh’ Henk Chabot (1894 – 1949) en zijn tijdgenoten.

Deze les past goed bij de examenstof ‘Cultuur van het Moderne’ en is geschikt voor CKV bovenbouw leerlingen met een eigen onderzoeksproject.

Productinformatie

VMBO 3 4 HAVO 3 4 5 VWO 3 4 5 6
Speciaal onderwijs

Geschikt voor Speciaal Onderwijs

Geschikt voor Montessori / Jenaplan

min. 5    max. 30
€ 70 (Entree is gratis voor leerlingen en begeleiders) per klas

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
01 september 2019 tot 01 september 2020

Halve dag of minder

60 minuten

Opmerkingen
De les kan uitgebreid worden naar een workshop van 90 minuten, waarbij de leerlingen een grotere doe-opdracht krijgen. Deze les met workshop kost €90.