Leren buiten het klaslokaal met Buzz010

Leren buiten de muren van het schoollokaal: voor kinderen is het vaak een verademing en een verrijking van hun onderwijs. En vanaf schooljaar 2018-2019 kunnen leerkrachten van Rotterdamse scholen uit het primair onderwijs  veilig eropuit met vervoersregeling Buzz010. Zodat meer leerlingen, meer activiteiten in de stad kunnen beleven—eenvoudig—zonder barrières, zorgen of gedoe.

Tijdens de Summerschool gaan we graag met de deelnemers in gesprek over wat het betekent om te leren buiten de muren van het schoollokaal: voor de leerling, de leerkracht en het onderwijs. Waarom is leren buiten het schoollokaal zo waardevol en wat biedt een stad als Rotterdam, met zijn grote diversiteit aan inwoners en rijkdom aan buitenschoolse leeromgeving op dat gebied? Uiteraard vertellen we ook over de mogelijkheden met Buzz010 voor de komende jaren.

Dit onderdeel wordt gepresenteerd door Eelke Bosman:

Eelke Bosman is projectcoördinator van Buzz010, een unieke samenwerking van de vier grote schoolbesturen, Stichting De Verre Bergen, de gemeente Rotterdam en KCR. Met een achtergrond in de culturele sector en het primair onderwijs is zij enthousiast aan de slag om het loket Buzz010 te ontwikkelen met als doel het leren buiten de schoolmuren voor alle Rotterdamse basisschool leerlingen binnen handbereik te brengen.

Productinformatie

Organisator:
KCR
Type:
training/studiedag
Cursusleider
Eelke Bosman
Doelgroep:
voor scholen, voor instellingen
Arminius, Museumpark 3
€ 50,- excl. btw (voor alle Summerschool onderdelen)
Datum & Tijd