Leerplan cultuuronderwijs

Het KCR heeft in samenwerking met onderzoeker Fianne Konings een werkwijze ontwikkeld om samen met scholen een leerplan cultuuronderwijs te ontwikkelen. En daarmee wordt cultuuronderwijs in één keer geïntegreerd in het lescurriculum. Daarnaast is het leerplan op maat gemaakt op basis van de uitgangspunten van jouw school en jouw leerlingen.

Zo'n leerplan cultuuronderwijs:

• Sluit aan bij de context van de school (visie en missie van de school).
  • Gaat uit van het kennen en kunnen van de leerlingen in groep 8 en redeneert terug.
  • Wordt ontworpen rondom essentiële vragen en inzichten voor leerlingen.
  • Is een beredeneerde en systematische aanpak voor groep 1 t/m 8.
  • Is een samenwerking van directies, leerkrachten, vakdocenten en culturele instellingen.
  • Een proces dat wordt gecoördineerd door het KCR.
  • Is een ontwerp op maat, dat richting geeft, maar ook ruimte.
  • Is dynamisch en kan na verloop van tijd bijgesteld worden.
  • Geeft leerkrachten en/of vakdocenten handvatten en ruimte om het cultuuronderwijs structureel kwalitatief vorm te geven.
  • Is uniek en helemaal afgestemd op de leerlingen, de leerkrachten, en de mogelijkheden in de wijk en stad

Vragen? Mail dan naar: Femke van de Wiel

Productinformatie