Impuls Muziekonderwijs: Blijvend Resultaat

Het KCR arrangement ‘Blijvend Resultaat Impuls Muziekonderwijs’ richt zich op het borgen van het plan voor de Impuls Muziekonderwijs op de school. Hierin wordt er aandacht besteedt aan zowel de school als organisatie als aan de deskundigheid van het team.

Door middel van visievorming, monitoring en ondersteuning zorgen we ervoor dat er een passend vervolg is op het subsidietraject. Door daarnaast binnen het traject aandacht te besteden aan het draagvlak en deskundigheid van het team weten we zeker dat het traject én het resultaat passen bij de wensen en de kwaliteiten van het team en de school.

Visievorming & Professionalisering die zoden aan de dijk zet

Een professionaliseringstraject maakt meer kans op succes als de deelnemers invloed hebben op het maken van de plannen. Daarom gaan we bij de start eerst de specifieke wensen van en het draagvlak binnen het team in kaart te brengen.

Monitoren van de uitvoering: effectief terugkijken op het proces

Het Fonds voor Cultuurparticipatie stelt altijd als voorwaarde dat een subsidie zorgvuldig gemonitord wordt. Binnen de plannen voor het versterken van cultuur- of muziekonderwijs in de school biedt KCR scholen en culturele partners de mogelijkheid om terug te kijken op het verloop van het uitvoeren van het plan.

Resultaat dat blijvend is: een plan waarmee je verder kunt

Een doel van de Impuls Muziekonderwijs is dat de activiteiten geborgd worden in de school. Kortom, na afloop van de subsidie moet er iets zijn (kennis, vaardigheden, structuur) dat blijft. Het KCR ondersteunt de school hierbij.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving van het arrangement.

Rotterdamse partners voor Impuls Muziekonderwijs

KCR werkt samen met SKVR en Zangexpress. Zij bieden  de muzikale inhoud voor de invulling van de Impuls Muziekonderwijs.

Wilt u uw groepsleerkracht een goede start laten maken met het geven van muziek? SKVR biedt inspiratie en begeleiding bij het geven van muziekles in de klas.

ZangExpress is een  (digitale) methode voor muziekeducatie volgens de SLO doorlopende leerlijn, in combinatie met deskundigheidsbevordering voor de leerkracht. Dit met aandacht voor borging op de lange termijn. Zang is hierbij het uitgangspunt want muziek op school begint met zingen!

Klik hier voor meer informatie over de regeling Impuls Muziekonderwijs van het Fonds Cultuurparticipatie.

Productinformatie

Organisator: