Heeft Rotterdam een Hart? (VO)

Tijdens deze museumles worden (actuele) thema’s besproken zoals oorlog en vrede en waarom we elk jaar herdenken. Door hardop denken en kijken, door te tekenen, een gedicht te schrijven en te filosoferen leren de leerlingen dat een kunstwerk bijzondere vragen kan oproepen en antwoorden kan geven.

Productinformatie

VMBO 1 2 3 4 HAVO 1 2 3 4 5 VWO 1 2 3 4 5 6
Speciaal onderwijs

Geschikt voor Speciaal Onderwijs

Geschikt voor Montessori / Jenaplan

min. 5    max. 30
€ 70 (Entree is gratis voor leerlingen en begeleiders) per klas

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
01 september 2019 tot 01 september 2020

Halve dag of minder

60 minuten

Opmerkingen
Tijdens deze museumles worden (actuele) thema’s besproken zoals oorlog en vrede en waarom we elk jaar herdenken. Door hardop denken en kijken, door te tekenen, een gedicht te schrijven en te fi losoferen leren de leerlingen dat een kunstwerk bijzondere vragen kan oproepen en antwoorden kan geven. Naar aanleiding van de iconische werken van schilder en beeldhouwer Henk Chabot zoals Brand van Rotterdam (1940) en Familiegroep/Vluchtelingen (1943) bespreken we de persoonlijke gevolgen van oorlog en het bombardement op Rotterdam op 14 mei 1940, waarbij in een kwartier tijd de gehele Rotterdamse binnenstad werd verwoest. Deze les sluit goed aan bij de vakken Nederlands, Geschiedenis, Maatschappijleer en Beeldende Kunst en Vormgeving.