Heeft Rotterdam een Hart? (PO)

Deze museumles gaat in op thema’s als oorlog en vrede, naar aanleiding van de collectie ‘oorlogswerken’ van Henk Chabot, in het bijzonder het schilderij Brand van Rotterdam (1940) en Vluchtelingen (1943). Wat was de invloed van de oorlog op de stad en wat betekent wederopbouw? Deze les sluit goed aan bij de geschiedenisles over de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van activerende werkvormen zoals: performance, het maken van een soundscape, door te tekenen en te filosoferen leren de leerlingen dat een kunstwerk bijzondere vragen kan oproepen en antwoorden kan geven.

Productinformatie

PO 5-6 7-8
Speciaal onderwijs

Geschikt voor Speciaal Onderwijs

Geschikt voor Montessori / Jenaplan

min. 5    max. 30
€ 70 (Entree is gratis voor leerlingen en begeleiders) per groep

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
01 september 2019 tot 01 september 2020

Halve dag of minder

60 minuten

Opmerkingen
De les kan uitgebreid worden naar een workshop van 90 minuten, waarbij de leerlingen een (grotere) doe-opdracht krijgen. Deze les en workshop kost €90.