Fieldclip: Educatie in Virtual Reality

Fieldclip is een project van ontwerpbureau Eiland waarmee culturele instellingen naar de klas toe worden gebracht middels Virtual Reality (VR). Een bezoek aan een instelling is een populaire manier om de impact van het lesmateriaal te vergroten. Maar het is niet altijd haalbaar om zo’n bezoek te organiseren. Zo is het idee ontstaan om dit om te draaien: waarom brengen we het cultuuraanbod niet naar de klas door middel van VR?

Met Fieldclip kan een culturele instelling nieuwe groepen kinderen en jongeren bereiken. Denk bijvoorbeeld aan scholen op ongunstige afstand, of leerlingen die om wat voor reden dan ook geen buitenschoolse activiteiten kunnen ondernemen. Fieldclip vergroot de bekendheid van culturele instellingen,  brengt meer jongeren in aanraking met cultuur en verweeft cultuur in het lesprogramma.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Probeer een van de demo’s!

Meer informatie over Fieldclip

Productinformatie

Organisator:
KCR
Type:
training/studiedag
Cursusleider
Mark Studer (Eiland Ontwerpbureau)
Doelgroep:
voor scholen, voor instellingen
Arminius, Museumpark 3
€ 50,- excl. btw (voor alle Summerschool onderdelen)