Europa (z)onder controle

Waar ligt de grens voor de Europese Unie?

Europa (z)onder controle is een nieuw interactief spelprogramma voor het voortgezet onderwijs. De combinatie van tentoonstelling, game en opdrachten geven leerlingen/studenten de ruimte om zelf, en met anderen, de rol en betekenis van Europa te ontdekken. Geen van de leerlingen of studenten heeft bijvoorbeeld meegemaakt dat zij hun paspoort bij de hand moesten hebben om de grens naar België of Duitsland te passeren of de lange rijen vrachtauto’s voor de grens zien staan om aangifte te doen.

Met Augmented Reality nemen ze een kijkje in hoe Europa en ons land er uit zouden zien als er geen EU zou zijn. Met deze digitale blik op de werkelijkheid kunnen ze verdragen, vrije markt en de euro tijdelijk laten verdwijnen. Of internationale afspraken niet meer nakomen. Wat zijn de effecten zijn voor handel, transport, veiligheid en vrijheid? Rond de Europa-tafel zijn de leerlingen in control. De Europese sterren blijken breekbaar en Europa is zo te ontregelen. Waar zien zij de kansen, en waar leggen zij de grens?

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met onze afdeling Educatie.

Productinformatie

VMBO T 3 4 5 HAVO 3 4 5 VWO 3 4 5 6 MBO 1 2 3 4