EscapeRoom - privacy en codetaal

spannende strijd over privacy, codetaal en encryptie

Een Corona-app die bijhoudt waar je bent geweest? Natuurlijk! Alles om het virus onder controle te krijgen, toch? De privacy wordt makkelijk vergeten nu er lichamelijke dingen spelen.

De workshop EscapeRoom heeft twee verschillende thema’s waarbij Privacy centraal staat. Beide groepen voeren codeer- en programmeeropdrachten uit waarmee ze meer of juist minder informatie openbaar maken of systemen proberen te beveiligen tegen een digitaal virus dat zich verspreidt. Zo leren de leerlingen meer over termen als encryptie, cookies en ontdekken ze hoe een computer ‘denkt’. Maar samenwerken is het belangrijkste! Want wie niet als team werkt kan de strijd nooit winnen!

 

Keuze uit:

Virus vs Mensheid
Een digitaal virus heeft het internet geïnfecteerd en verspreidt zich super snel tempo. Het virus heeft maar 1 doel: zoveel mogelijk apparaten infecteren, dat is de enige manier waarop het kan overleven. De mensheid moet de verspreiding stoppen!

 

Hackers vs Agents
Twee groepen strijden tegen elkaar om persoonsgegevens: de Hackers en de Agents. Je probeert de gegevens van een persoon te beveiligen of juist openbaar te maken. Door de juiste oplossing te vinden op vragen maken ze meer of juist minder informatie openbaar.

Productinformatie

Niveau
PO 7-8
Speciaal onderwijs

Niet geschikt voor Speciaal Onderwijs

Niet geschikt voor Montessori / Jenaplan

Groepsgrootte
min. 30    max. 16
Kosten
€ 175,00 per klas
Locatie

Op school

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
16 augustus 2020 tot 26 juli 2021
Duur

Halve dag of minder

Contact