Die stad is het waard

In Rotterdam bepalen leerlingen welke kant onze wereldstad op moet om nog beter te worden. Ze gaan met opdrachten op ontdekkingstocht door Rotterdam en ontmoeten hierbij inspirerende Rotterdammers. Met nieuwe kennis van het verleden en heden geven ze zichzelf een plek in hun Rotterdam van de toekomst.

Die stad is het waard
Wat is belangrijk? Zijn spullen waardevoller dan mensen? Kiezen we voor meer groen of auto’s? We moeten allemaal eten, maar wat kost dat voedsel écht? En wat hebben we eigenlijk aan een museum?
We hebben allemaal een geschiedenis: soms bijna hetzelfde, soms heel anders. Wat herkennen de kinderen en wie kan hen verrassen? In Rotterdam vinden we allemaal ergens wat van. We gaan samen kijken wat belangrijk is voor onze toekomst. Wat zouden de leerlingen zelf willen bewaren voor later?

Museumles
De leerlingen gaan tijdens hun bezoek aan Museum Rotterdam eerst zelf op onderzoek uit. Ze krijgen daarvoor per duo een koffer, waarin o.a. opdrachten en aanwijzingen zitten. Filmpjes, collectie en doe-opdrachten laten hen zo meer over waarde in het verleden en heden van Rotterdam ontdekken. Dit geeft hen een goede basis om daarna samen na te denken over wat waardevol is in het Rotterdam van 2050. We sluiten af met korte presentaties van de nieuwe plannen van de leerlingen voor de stad.

Productinformatie

Niveau
PO 5-6 7-8 VMBO 1 2 HAVO 1 2 VWO 1 2
Speciaal onderwijs

Niet geschikt voor Speciaal Onderwijs

Geschikt voor Montessori / Jenaplan

Groepsgrootte
min. 10    max. 32
Kosten
€ 60 per 15 leerlingen per groep
Locatie

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
31 augustus 2020 tot 30 juli 2021
Duur

Halve dag of minder

90 minuten

Contact