Die stad aan het water

In Rotterdam bepalen leerlingen welke kant onze wereldstad op moet om nog beter te worden. Ze gaan met opdrachten op ontdekkingstocht door Rotterdam en ontmoeten hierbij inspirerende Rotterdammers. Met nieuwe kennis van het verleden en heden geven ze zichzelf een plek in hun Rotterdam van de toekomst.

Die stad aan het water
Rotterdam kan niet zonder water. Water is vanaf het ontstaan van de stad vriend en vijand van de Rotterdammers. De rivier bracht welvaart, maar ook overstromingen. Water verbindt, maar vormt ook een hindernis in de stad.

Bovendien is schoon water belangrijk voor onze gezondheid. Waarom is er geen water in de Coolsingel? Wat gebeurt er met het regenwater en hoe houden we droge voeten als het klimaat verandert?

We duiken samen in het water van Rotterdam en kijken hoe het de stad heeft gevormd. Hoe willen we in de toekomst met het water te leven?

Museumles
De leerlingen gaan tijdens hun bezoek aan Museum Rotterdam eerst zelf op onderzoek uit. Ze krijgen daarvoor per duo een koffer, waarin o.a. opdrachten en aanwijzingen zitten. Filmpjes, collectie en doe-opdrachten laten hen zo meer over het belang van water in het verleden en heden van Rotterdam ontdekken.
Dit geeft hen een goede basis om daarna samen na te denken over het Rotterdam van 2050! We sluiten af met korte presentaties van de nieuwe plannen.

Productinformatie

PO 5-6 7-8 VMBO 1 2 HAVO 1 2 VWO 1 2