Debatmeester

19 november | 16.15 – 17.00 | Debatmeester – Burgerschap
26 november | 16.15 – 17.00 | Debatmeester– Vakmanschap

AANMELDEN

Debatmeester is dé talkshow over cultuuronderwijs in Rotterdam. KCR staat met één been in het onderwijs, met het andere been in het culturele veld. Dankzij onze voelsprieten door de hele stad, weten we wat er speelt op school én bij de culturele instellingen. We spotten trends, signaleren problemen en formuleren vraagstukken die we met kunst & cultuur invulling geven. We selecteren en verbinden experts uit ons diverse netwerk, die op prikkelende en inspirerende wijze het debat aanzwengelt in de stad.

In november keert de talkshow terug met drie edities over relevante vraagstukken in onze stad: taal, burgerschap en vakmanschap. Gehost door journalist Hasna El Maroudi (medeoprichter mediaplatform Lilith magazine) met o.a. Said Kasmi (wethouder Onderwijs, Cultuur en Toerisme), docenten uit het mbo en praktijkonderwijs, en diverse kunstenaars te gast. Samen verkennen ze hoe je met kunst en cultuur invulling kunt geven aan deze thema’s. De talkshow wordt online uitgezonden, gewoon meekijken vanuit je luie stoel dus!

De drie thema’s van deze edities dragen bij aan gelijke kansen omdat ze uitgaan van de erkenning dat elke leerling zich optimaal kan uiten en zich persoonlijk kan ontwikkelen: in wat je zegt (taal), in wat je doet (vakmanschap) en als deelnemer van een samenleving (burgerschap). De thema’s zijn stuk voor stuk urgent en actueel op de Rotterdamse scholen. In de gesprekken merken we dat de thema’s veel losmaken op scholen en er een grote behoefte bestaat om ze vanuit kunst en cultuur te benaderen.

Dat is ook de reden dat deze thema’s centraal staan in de 3e periode van Cultuureducatie met Kwaliteit voor Rotterdam (CmK010), waar KCR penvoerder voor is.

Laat je alvast inspireren door de vorige editie over divers & inclusief cultuuronderwijs

Meer over KCR

Het is onze missie om ons actief in te zetten voor cultuuronderwijs op alle Rotterdamse scholen. Dit doen we door scholen en culturele partijen met elkaar te verbinden. Daarbij begeleiden we ze naar passend en relevant cultuuronderwijs. Langs deze weg kunnen kunst en cultuur een waardevolle rol gaan spelen in het leven van Rotterdamse kinderen en jongeren. Ze kunnen erdoor gestimuleerd worden om steeds opnieuw naar zichzelf en hun omgeving te kijken. Ze kunnen hun creatieve talenten ontdekken en ontwikkelen. En ze leren de vaardigheden waarmee ze zich kunnen bewegen in een dynamische, superdiverse stad als Rotterdam.

Productinformatie

Organisator: