De Gouden Eeuw

Geen Gouden Eeuw zonder VOC, Oostzeehandel, walvisvaart en haringvangst. We staan er niet vaak bij stil, maar de ongekende welvaart van de Republiek had vooral maritieme oorzaken. Het was een kletsnatte Gouden Eeuw.

Kanonnen, scheepsmodellen, sterke verhalen

Een museumdocent ontvangt de leerlingen en vertelt in onze topstukkententoonstelling (met bijzondere schilderijen, scheepsmodellen en zeekaarten uit de Gouden Eeuw) over de opkomst van de Republiek. Daarbij wordt  prachtig beeldmateriaal gebruikt en komen de leerlingen letterlijk in aanraking met historische voorwerpen. Hoeveel weegt bijvoorbeeld een kanonskogel en waar werd het kleine VOC-kanon voor gebruikt? Na de inleiding gaan de leerlingen aan de slag in de tentoonstelling.

Voorbereiding is niet per se noodzakelijk. Dit programma sluit mooi aan op de diverse geschiedenismethoden. Toch al bezig over de Opstand of de Republiek? Dan is onze Gouden Eeuw de perfecte aanvulling.

Productinformatie

PO 7-8 VMBO T 1 2 3 VMBO 1 2 3 HAVO 1 2 3 VWO 1 2 3
Speciaal onderwijs

Niet geschikt voor Speciaal Onderwijs

Geschikt voor Montessori / Jenaplan

min. 1    max. 30
€ 3,50 per leerling

Op locatie

Transport niet beschikbaar
Beschikbaarheid
07 oktober 2014 tot 30 september 2020

Halve dag of minder

Ook geschikt voor VMBO 4.