De ander en ik

In het Museum Rotterdam Lab ontmoet je inspirerende Rotterdammers die werk maken van Rotterdamse thema´s zoals zorg, vernieuwing, werk, groen, culturen en sport. Ze dragen ieder op hun manier bij aan de ontwikkeling van de stad. Historische objecten en verhalen verbinden Rotterdammers van nu met vroeger. Het laat zien dat niet alleen hun uitdagingen van alle tijden zijn, maar ook de Rotterdamse aanpak.

De leerlingen onderzoeken in koppels één van deze zes Rotterdammers. Wie is deze Rotterdammer en hoe zet hij of zij zich in voor de stad?
Vervolgens interviewen de leerlingen elkaar. Wat zijn hun verschillen, maar vooral hun overeenkomsten? En zetten zij zich in voor hun stad of omgeving?

Productinformatie

Niveau
PRO 1 2 3 4 VMBO T 1 2 3 4 5 VMBO 1 2 3 4 HAVO 1 2 3 4 5 VWO 1 2 3 4 5 6 MBO 1 2 3 4
Speciaal onderwijs