Dag van de Literatuur

De Dag van de Literatuur: meer dan vijfentwintig Nederlandstalige auteurs, een groot aantal cabaretiers, filmsterren en artiesten op zes podia in vijftien zalen. Op 28 maart 2019 vond in de Rotterdamse Doelen weer het grootste literatuurfestival voor havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs plaats. De volgende editie vindt plaats in 2021.

Divers programma
Zowel prominente als opkomende auteurs traden op in talkshows, gaven interviews, droegen voor en signeerden hun werk. Naast heel veel literatuur was er ook aandacht voor andere kunstdisciplines, zoals film, cabaret, muziek en dans, al dan niet in combinatie met literatuur. In het populaire programmaonderdeel Boek & Film vertelden auteurs, scenarioschrijvers, filmmakers en acteurs over recente boekverfilmingen.

Actieve participatie en lesinformatie
Leerlingen namen actief deel aan de Dag van de Literatuur. Zo traden zij op als presentator van talkshows en gingen persoonlijk in gesprek met de auteurs. Zij bezochten verschillende workshops en schreven een verslag over de dag. Scholen die zich aanmeldden kregen van tevoren extra lesinformatie met tips die aansluiten op het curriculum. U ontving uitvoerige informatie over het  programma en de auteurs, waarmee uw leerlingen zich konden voorbereiden op hun bezoek aan de Dag van de Literatuur.

Kosten en meer informatie
Toegangskaarten voor de Dag van de Literatuur kostten €17,50 per leerling incl. BTW.

Productinformatie

PRO 4 VMBO T 4 5 VMBO 4 HAVO 4 5 VWO 4 5 6