Cultuurtraject Rotterdam

Het Cultuurtraject Rotterdam is een avontuurlijke rondreis voor leerlingen uit het primair, speciaal en voortgezet onderwijs langs de mooiste culturele instellingen van Rotterdam. Het is een fantastische manier om concerten, voorstellingen, tentoonstellingen en workshops te bezoeken. En kennis te maken met alle kunstdisciplines. Het Cultuurtraject is er voor groep 1 van het primair onderwijs tot en met leerjaar 6 van het voortgezet onderwijs. Maar ook voor het speciaal onderwijs. Leerlingen komen door de jaren heen in aanraking met beeldende kunst, dans, media, theater, muziek, erfgoed en literatuur.

Hoe werkt het?
Je schrijft je eerst in. Elke school in het primair, speciaal of voortgezet onderwijs in Rotterdam kan zich voor het Cultuurtraject Rotterdam inschrijven. De inschrijvingsperiode is elk jaar in mei voor het volgende schooljaar. Wil je hierover meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Hoe maak je een programma?
Na inschrijving stelt de contactpersoon (interne cultuurcoördinator) zijn eigen programma samen.
Per schooljaar kies je twee activiteiten uit verschillende kunstdisciplines. In het primair onderwijs kies je per twee groepen. In het voortgezet onderwijs kies je per leerjaar. Voor het speciaal onderwijs zijn de projecten niet aan groepen of klassen gebonden. Hier hebben wij een zorgvuldige selectie gemaakt van geschikte activiteiten. Per groep kies je uit alle kunstdisciplines wat het beste bij jouw leerlingen past.

Daarna log je in om het programma te boeken op de datum en het tijdstip die jou het beste uitkomen. Vooraf ontvang je informatie over de geboekte activiteit om je leerlingen voor te bereiden op het bezoek. Bij sommige activiteiten krijg je extra materiaal voor verdiepingslessen.

Klik hier voor meer informatie.

Productinformatie

PO