Cultuurcoach

KCR zet zich vol passie in voor cultuuronderwijs, voor álle Rotterdamse kinderen en jongeren. Daarom zijn we ook nauw betrokken bij de Cultuurcoach regeling van de gemeente. Een subsidieregeling voor culturele instellingen die een cultuurcoach willen aanstellen in het kader van cultuuronderwijs in het Rotterdamse primair-, voortgezet- , speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

De cultuurcoach is in dienst van een culturele instelling en werkt nauw met de school samen, op de school voor minimaal 0,2fte. Hij of zij maakt veelal onderdeel uit van het team omdat afstemming van groot belang is om de gezamenlijk gestelde doelen te behalen.
Sinds 2020 heeft gemeente Rotterdam een verdubbeling van het aantal cultuurcoaches kunnen bewerkstelligen waardoor er zo’n 30fte beschikbaar is. Om in aanmerking te komen voor de cultuurcoach regeling (weer hyperlink naar de regeling) dien je als culturele instelling jaarlijks een aanvraag in bij de gemeente Rotterdam waarin de samenwerking met de school beschreven wordt. Aanvragen worden beoordeeld op de kwaliteit van de samenwerking en cultuuronderwijs, de inbedding van cultuuronderwijs, de verbinding met de wijk en er wordt voorrang gegeven aan scholen in kwetsbare wijken en leerlingen die niet vanzelf in aanraking komen met kunst en cultuur. Kijk vooral op rotterdam.nl voor de regeling zelf.

De gemeente heeft KCR gevraagd voor advies en afstemming en het opzetten van een netwerk waarin ruimte is voor vragen en kennis kan worden gedeeld.

De culturele instellingen met een cultuurcoach kunnen daarnaast nog met tientallen vragen zitten, of juist de behoefte hebben om hun opgedane kennis te delen. Daarom organiseren we jaarlijks meerdere cultuurcoach bijeenkomsten. Nog niet eerder hadden cultuurcoaches zo’n rol waarbij ze zoveel inspraak hebben over cultuuronderwijs in de school. Wat vraagt dat van je als cultuurcoach en hoe pak je dat aan? Cultuurcoaches wisselen tijdens deze bijeenkomst van gedachten met elkaar, gaan samenwerkingen aan of delen simpelweg tips & tricks met elkaar.

Enthousiast geworden en behoefte aan meer info? Neem contact op met Femke van der Wiel.

Productinformatie

Organisator: