Bliep bliep (gr 1 t/m 3) - Wat zit er in een computer?

Kinderen groeien vandaag de dag op in een wereld waarin een computer veel meer kan zijn dan een scherm met toetsenbord. Computers zijn overal, in allerlei soorten en maten; zelfs als tandenborstel en knuffelbeer. De buitenkant zien we elke dag, maar hoe ziet de binnenkant eruit?

Kleuters leren in Bliep bliep spelenderwijs over de computers om hen heen. Wat is een computer, hoe werkt een computer en hoe praten computers met ons en met elkaar? Leerlingen vanaf krijgen inzicht in de binnenwereld van de computer door te verbeelden, te experimenteren én door zelf te gaan maken.

Bliep bliep speelt in op het thema digitale cultuur. Tijdens het onderwijsprogramma maken de leerlingen kennis met toekomstgerichte vaardigheden als creatief denken en mediawijsheid. Bliep bliep is een eerste kennismaking met het begrijpen van een computer.

Productinformatie

PO 1-2 3-4